четвер, 22 серпня 2024 18:27

Блогер Волошин підтвердив виїзд з України і звинуватив владу. Що він сказав
10

Фото: Скріншот

Блогер-мільйонник Олександр Волошин виїхав з України.

На своїй сторінці YouTube чоловік опублікував відео, у якому пояснив причину.

"Напевне я міг уже не виставляти це відео. Всі й так знають, що я виїхав. Одразу скажу, що поки ця система при нашій владі - повертатися не планую. Моя аудиторія розуміє, з чим пов'язаний такий крок", - почав розмову інфлюенсер.

Автор: Скріншот
 

Додав, що все почалося з моменту, коли росіяни обстріляли дитячу лікарню "Охматдит".

"За день до цього я дізнаюся, що побили мого охоронця. Хотіли отримати якусь інформацію про мене. Через день я дізнаюся, що в машині знайшли апарат для прослуховування. Я почав отримувати погрози від військових", - продовжив Волошин.

Автор: Скріншот
 

За словами блогера, в перші місяці повномасштабної війни українці об'єдналися, активно волонтерили та "діяли разом у команді". На його думку, 2022 року, чоловіки йшли захищати державу добровільно, а зараз нібито втратили мотивацію.

"Чому в перші дні повномасштбаного вторгнення більшість хлопців готові були ставати на захист своєї країни. Є багато причин, але одна з них - це правильна інформаційна політика, яку тоді вела наша країна...Як би не звучало, можливо якось неправильно чи некоректно, але набір людей в Збройні сили - це маркетинг. Треба створити попит на бажання у людини йти на захист своєї батьківщини. І в перші дні війни Україна робила для цього все...", - сказав чоловік.

Після чого заявив, що тепер інформаційна політика змінилася. Каже, що багато публічних людей обговорювали його після внесення у базу "Миротворець".

"Я не вважаю себе супер волонтером. Я маю ресурс і частину я виділяю на те, щоб допомагати нашим пацанам. В когось є менший ресурс і він виділяє частину на допомогу. Хтось зараз не допомагає, тому що немає коштів. Це три абсолютно нормальні ситуації. Тільки в цих трьох варіантах не має бути так, щоб людей безпідставно називали ворогами країни", - сказав він і опублікував відео подяки військових за надану допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полковник СБУ пояснив, чому призовний вік має бути від 20 до 50 років

Далі Волошин прокоментував ситуацію зі збором коштів для допомоги постраждалим від російського обстрілу лікарні "Охматдит". Українці задонатили на його картку понад п'ять мільйонів гривень. Того ж дня записав відео, де закликав піти з ворогом на переговори.

"Чи заслуговують ці висловлювання того, щоб оголосити мене зрадником? Вирішувати все ж таки вам, але я хочу нагадати, що ми все ж таки знаходимося у демократичній країні, де людина має право говорити. Навіть якщо вона не права. Виходячи з того, що мене оголошують зрадником, я задався питанням: "Чи існує в нашій країні взагалі свобода слова?", - продовжив він і опублікував опитування, яке провів серед підписників у Telegram, де 62% проголосували за відповідь: "ні".

Автор: Скріншот
 

Щодо погроз - каже: "Коли військовий, який має медійну підтримку погрожує комусь, його аудиторія, яка в більшості також є військові - ідуть за людиною, на яку вони підписані і роблять те саме. Я ох**в, клянусь. Досі не зможу передати той стан і ви не зможете його прожити. На фінал цього всього, мене звинуватили у тому, що я вкрав п'ять мільйонів, які зібрав на "Охматдит".

Блогер додає, що на нього "повішали все, що тільки можна повішати".

"Найстрашніші гріхи просто всунули і сказали: "От він це зробив". Без ніяких доказів. Думаю, якби я далі продовжував щось говорити, то сказали б, що Волошин когось вбив і знайшли б для цього якісь аргументи", - висловився чоловік.

Далі опублікував підтримку своєї аудиторії, яка наголошувала, що зібрані кошти необхідно відправити напряму батькам дітей, які постраждали від обстрілу. Волошин опублікував звіт, де можна побачити, куди пішли всі п'ять мільонів.

Автор: Скріншот
 

Наприкінці заявив, що на той час був прив'язаний до своєї сім'ї і шукав рішення, як залишитися в Україні.

"Яке рішення і до кого ви підете його шукати, коли в житті відбувається такий п***ць. Якимось дивним чином мені телефонує людина і пропонує допомогу від людей, які можуть закрити всі мої питання в обмін на те, що я допоможу просунути благодійний фонд, який на ринку вже більше 20 років. Я сказав, що це класна справа і я знаю, як залучити до цього увагу. Вирішення мого питання закінчилося тим, що я кожного дня телефонував і питав, коли ми будемо починати. Мені казали: "Зараз ми вирішимо твоє питання - потім займемось нашим".

Додав, що коли прийшов на зустріч, його запитали, скільки вдалося зібрати на "банку" для дітей з "Охматдиту". Після озвучення суми, Волошину нібито сказали: "Ти маєш зробити таку саму "банку" для нас". Однак не пояснили, куди підуть ці кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд вніс зміни до порядку призову: стосується повісток

"На жаль я зрозумів, що коли ти набираєш якусь вагу - з'являються люди, які цією вагою хочуться скористатися. Можливо це моя суб'єктивна точка зору, але вся ця ситуація, яка була зі мною - це лише створення проблем для того, щоб їх потім вирішити...", - сказав Олександр.

Автор: Скріншот
 

І наостанок заявив: "Чому президент, політик і журналіст можуть говорити про переговори, а звичайна людина не може. Чим відрізняються права цих людей? Мені здається нічим. По Конституції України, у кожної людини є право на свободу свого слова. Очевидно, що на моєму прикладі показали всім іншим, хто якимось чином може повести за собою аудиторію про те, що говорити ви не будете. Тому, що з вами станеться все те, що сталося з Волошиним", - підсумував блогер.

Співак Олег Винник, який з початку повномасштабного вторгнення виїхав до Німеччини, повертається на велику сцену. Артист планує презентувати нову україномовну пісню "Мої люди". Про це заявила голова офіційного фан-клубу зірки - Валерія Барон .

Зараз ви читаєте новину «Блогер Волошин підтвердив виїзд з України і звинуватив владу. Що він сказав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі