субота, 30 липня 2022 08:45

Арнольду Шварценеґґеру – 75: неочікувані факти про зірку "Термінатора"
10

Американський підприємець, політик і кінозірка Арнольд Шварценеґґер відзначає сьогодні ювілей. 30 липня актору виповнюється 75 років.

Він став мільйонером до 30 років, у 37 прославився після ролі в "Термінаторі", а в 56 – вирішив балотуватися на пост губернатора Каліфорнії. Досі Шварценеґґер є прикладом для мільйонів. Gazeta.ua зібрала маловідомі факти про знаменитість у його день народження.

1. Прізвище ювіляра важко вимовляється. Та й сам актор зізнавався, що часто його ім'я писали неправильно. Перекладається прізвище з німецької, як "чорний орач". Щоб глядачі не акцентували увагу на занадто складне прізвище, Арнольд починав зніматися під псевдонімом Арнольд Стронг (Arnold Strong).

2. Австрійський будинок, в якому жила сім'я Шварценеґґерів, колись належав члену королівської сім'ї. Коли аристократ залишав житло, він поставив умову, що в цьому будинку можуть жити тільки представники двох професій – шеф місцевої поліції або лісничий. Густав Шварценеґґер, батько майбутнього губернатора, якраз був начальником у поліції.

3. До 30 років став мільйонером. Його статки збільшилися завдяки вдалим вкладенням. Зірка відкрив бізнес з поштових розсилок, заснував будівельну компанію Pumping Bricks і зайнявся нерухомістю. Серцевиною його фінансової імперії є компанія Oak Productions, через яку проходять відрахування від кіностудій, відсотки з продажу коміксів і відеоігор.

Американський підприємець, політик і кінозірка Арнольд Шварценеґґер відзначає 30 липня ювілей – 75 років
Фото: Getty Images
Американський підприємець, політик і кінозірка Арнольд Шварценеґґер відзначає 30 липня ювілей – 75 років
Культурист Шварценеґґер у 1976 році
Американський підприємець, політик і кінозірка Арнольд Шварценеґґер відзначає 30 липня ювілей – 75 років
Культурист Шварценеґґер у 1977 році

4. У квітні 2004 року Шварценеґґер врятував життя незнайомцю. Тоді відпочивав на пляжі в Гаваї. Як раптом, за 100 м від берега, Арнольд помітив чоловіка, який борсався у воді. Він швидко поплив у його бік і допоміг безпечно дістатися до пляжа. Врятований пояснив, що тонути почав через раптові судоми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джейсону Стейтему – 55: п'ять визначних бойовиків з кінозіркою

5. У рідному будинку знаменитості відкрили музей у липні 2011 року. Там зібрали колекцію скульптурних зображень колишнього культуриста, а також його особистих речей, серед яких і дитяче ліжечко. Потрапив до музею також мотоцикл з "Термінатору".

6. Шварценеґґер був одружений з племінницею 35-го президента Сполучених Штатів Джона Кеннеді Марією Шрайвер. Однак 1 липня 2011 року жінка подала до суду заяву про розлучення, де говорилося про "невиправні розбіжності" з чоловіком. А в травні того ж року стало відомо, що актор є батьком дитини хатньої робітниці, яка пропрацювала в зірковій родині понад 20 років.

Шлюборозлучний процес зі Шрайвер тривав близько 10 років. У грудні 2021 року колишнє подружжя змогло розділити спільне майно приблизно у $400 млн. Пара розійшлася після 27 років шлюбу.

7. У Шварцнеґґера і Шрайвер народилися чотири дитини за подружнє життя. Експара виховувала дві доньки, Кетрін і Крістіну, та двох синів, Патріка й Крістофера. Також в актора є позашлюбний син Джозеф Баена.

Голлівудський актор Арнольд Шварценеґґер тепер носитиме вишиванку. Білу вишиту сорочку кінозірці подарував уродженець Бучі - Влад Кабанець. Українець зустрівся зі Шварценеґґером у канадському Торонто.

Зараз ви читаєте новину «Арнольду Шварценеґґеру – 75: неочікувані факти про зірку "Термінатора"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі