четвер, 14 квітня 2011 10:47

Яценюк в дитинстві мріяв стати лікарем

Яценюк в дитинстві мріяв стати лікарем

Мати Арсенія Яценюка, Марія Григоріївна, 68 років, розповідає, що син у дитинстві мріяв стати лікарем. У Чернівцях, де він тоді жив з батьками, він лікував свої іграшки.

"Улюбленою грою в дитинстві у Арсенія була гра у лікаря. Дістав у старих моїх речах білий халат, я ще в ньому на уроки хімії ходила в школі. Одягав його, з аптечки діставав шприц, вату. На диван садив м'які іграшки. До кожного підходив, питав, що болить: "Медведику, що у вас болить?". Качав головою, ніби слухає. Тоді робив укол, і казав, щоб вітаміни пили. Ще дуже любив зуби іграшкам лікувати. В кого паща відкривалася, всім ручкою замість бормашини зуби лікував. А коли в село до батьків Петра Івановича їздили, він любив їхнього песика лікувати. У них дворняжка жила. Вона Арсенія любила дуже, коли зустрічала, стрибала на нього. А він її лікував. Слух перевіряв, зір", - розказала Марія Григоріївна.

Коли Арсенію було 5 років, він зламав руку.

"Якось приїхали до батьків Петра Івановича в село Кострижівка. Арсенію років 5 було. Поліз він на яблуню, помагав яблука рвати, бо коли падають, то б'ються і не стоять довго. Вхопився за суху гілляку, вона зламалася і він впав. Забив руку, хотів плакати, але я заспокоювала. Казала, що він хлопчик, тому не повинен плакати. І пообіцяла, що як буде гарно себе поводити, купимо йому іграшкового паровозика. Він дуже хотів цю іграшку, напередодні бачив в магазині. Вона дорога була, але в тій ситуації мусила обіцяти йому. Петро Іванович викликав швидку. Всю дорогу Арсеній тримався заради паровозика, я говорила з ним. В лікарні просвітили і сказали, що в кістці тріщина. Наклали гіпс на тиждень. Зразу після лікарні мусила йти купляти йому паровозика. Він весь тиждень і не думав про забиту руку — грався паровозиком", - пригадала жінка.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк в дитинстві мріяв стати лікарем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі