вівторок, 30 січня 2007 16:43
Андрій Бондар
Андрій Бондар
Андрій Бондар

Узяти все

 

От люди іноді кажуть "не нагулявся", "не перебісився" або "свого від життя не взяв". Я цього не розумію, бо точно знаю: жінка, яка не нагулялася, в один прекрасний момент піде в загул, а підліток обов"язково перебіситься — хоч у сорок, а хоч у п"ятдесят років. І взагалі: людям перепаде від життя все, на що вони заслуговують.

Моєму дядькові за кілька років виповниться сімдесят. Він веде спокійне пенсіонерське життя, але раз на тиждень приходить додому п"яний. Стражденна тітка називає це "п"яним понеділком". Вона свариться, але змінити нічого не може. Просто дядько досі працює на заводі і за вихідні встигає скучити за своїми колегами по цеху, яких знає вже 30–40 років.

А ще в дядька є кабельне телебачення. І там є еротичний канал. Після півночі, коли тітка лягає спати, він умикає телевізор і дивиться до ранку на голих дівчат.

За Сталіна яка була еротика?

— Старий, тобі воно треба? — запитує тітка. Дядько віджартовується:

— Якщо я вже на дієті, то невже не можу хоча б полистати меню?

Нічого дивного. Підлітком він ще застав Сталіна. А за Сталіна яка була еротика? Коли був юнаком, то включився в соцзмагання і здобув кілька дипломів новатора-раціоналізатора. І тут не до дівчат. За Хрущова і Брежнєва вони були хіба що на підпільних гральних картах. От і надолужує дядько.

А ще в нього з тіткою на квартирі живе 15-річний студентик. Сільська дитина до 14 років не знала, що таке мультики. Корову знала, свиню, курей, а Тома і Джері не знала. І щодня, повернувшись із технікуму, він годинами дивиться про Скруджа МакДака і бджолу Майю. Також надолужує, хоч якраз у його віці варто за дівчатами заглядати — і за одягнутими, і за голими. Але він, певно, готує для себе дядькову долю, бо коли старий дивиться на дівчат, хлопчик бачить мультики уві сні.

Отак і живуть вони у дві зміни. Беруть від життя те, що колись не взяли.

Зараз ви читаєте новину «Узяти все». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі