середа, 27 квітня 2011 15:15
Андрій Бондар
Андрій Бондар
Андрій Бондар

Супермаркет

Я не знаю, чи існує наукове обґрунтування, чому пари розлучаються. Як завжди, можна сподіватися на британських учених, здатних вивести чудернацькі закономірності. Мовляв, причиною може бути чорний колір постільної білизни або відсутність спільного хобі. Реальнішими будуть пояснення психологів, які доведуть, що справа в горезвісному звиканні одне до одного та стиранні кордонів особистого. Чи просто в елементарному вичерпанні можливостей.

Навколо мене в певний момент почали розпадатися пари. Я помітив одну деталь, що довго не давала мені спокою. Вона йде від нього легко, наче викидає старий кухонний комбайн, де бракує якихось важливих на сьогодні функцій. Він, недовго страждаючи, знаходить їй одразу ж заміну, яка гідно оцінить його сокодавку і шинковку, бо тепер таких уже не роблять. А те, що він заводиться з третього разу, — не така вже й проблема. Он у декого взагалі ніж затупився.

Мало кому спаде на думку нести в ремонт зіпсований електрочайник або ліхтарик

Думаю, вся справа в тому, що люди розлучаються, бо речі навколо них стали замінними. Мало кому спаде на думку нести в ремонт зіпсований електрочайник або ліхтарик. Легше купити новий — китайський. Це дешевше і швидше.

Те саме зі стосунками. Люди більше не хочуть намагатися їх склеїти і направити, бо це вже недоцільно. Ремонт почуттів не дасть жодної гарантії, що стосунки не зламаються знову. А отже, любов стала річчю, яку можна досить дешево придбати в супермаркеті електроніки.

Мої батьки впевнено підбираються до свого "золотого весілля". Я запитую в них, звідки взялося стільки терпіння й доброї волі. Батько віджартовується, мабуть, звідкись вичитаною фразою: "Ми починали стосунки в ті часи, коли зламані речі було заведено ремонтувати". Здається, краще й не скажеш.

Зараз ви читаєте новину «Супермаркет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі