понеділок, 11 вересня 2006 15:53
Андрій Бондар
Андрій Бондар
Андрій Бондар

Щаслива людина

 

Інтернет-спам — явище інтернаціональне. Це електронні листи, які приходять від невідомих людей та установ абсолютно без вашої на те згоди. Кажуть, що існують спеціальні програми, які самі їх розсилають. Це — злочин. Але не такий страшний, як, приміром, різанина немовлят або етнічні чистки.

Мій друг каже: "Щаслива та людина, яка спаму отримує менше, ніж звичайних листів". Я зітхаю з полегшенням, бо в моєму випадку співвідношення між поштою і сміттям на сьогодні — 65 на 35 відсотків. Не знаю, скільки ще потриває оте щастя.

Як і все в цьому світі, спам може мати вітчизняне й іноземне походження. Наші найчастіше запрошують на бізнес-семінари, пропонують оперативну поліграфію й обіцяють допомогу в ліквідації фірми. А кілька днів тому я отримав листа, який починався так: "Привет, мое солнышко!". Явно писала дівчина — і мені було приємно. Тут усе, як правило, або дуже бізнесово-ділове, або суто "человеческое".

Явно писала дівчина

Західний спам зводиться до трьох тем: де б якнайдешевше купити віаґру, як би швидше видовжити на чотири дюйми чоловічий орган і де взяти найсвіжішу і найякіснішу порнографію. Звісно, не можна робити висновку про ментальну різницю між Сходом і Заходом, виходячи лише зі змісту інтернет-сміття. Але чомусь складається враження, що там, на Заході, всі інші проблеми вже вирішені. І все зводиться до підтримання чоловічої сексуальності в належному стані?

А позавчора написав до мене "некто Ж.А. Языков" і закликав "вникнуть в суть" справи, за допомогою якої за порівняно короткий час можна заробити до мільйона доларів. Я не проти мільйона. Однак хвилюють мене якраз не гроші. А те, як звати цього "Языкова"? Жан? Жак? Жорж? А може, Жоакін?

Зараз ви читаєте новину «Щаслива людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі