пʼятниця, 31 травня 2013 13:45

За місяць до випускного вечора варто зробити чистку обличчя

Мінімум косметики і максимум природності – таким бачить образ випускниці 2013 року столичний візажист Ірина Федик.

"Макіяж випускниці за складністю виконання навіть перевершує весільний, - говорить візажист. – Тут головне не переборщити. Дівчина повинна виглядати ефектно, здивувати однокласників і змусити заздрити подруг, але не викликати подив і переляк у вчителів і батьків".

Федик радить зробити пробний мейк-ап за півмісяця до випускного вечора.

"Пробний макіяж – це нормальна практика, - каже Ірина. – Я роблю так, відколи почала надавати свої послуги, як візажист, випускницям і нареченим. Дівчині часто важко самій визначитися зі своїм образом. Я перед візажем повинна побачити сукню, у якій дівчина збирається йти на випускний вечір. Іноді достатньо знати колір сорочки хлопця чи однокласника, який буде супроводжувати випускницю цього вечора на шкільний бал. Вже до кольору сорочки підбираємо тон тіней і помади".

З таким поєднання радить не переборщити.

"Ваш супутник не обов'язково буде супроводжувати вас увесь вечір. Ви повинні виглядати досконало та індивідуально і без його компанії, - запевняє стиліст-візажист. – Коли запитую у дівчат, якому макіяжу вони хочуть віддати перевагу, то часто чую одну відповідь: "Хочу бути найкрасивішою, центром уваги". Разом переглядаємо каталоги і зупиняємось на якомусь одному образі. Це може бути дівчина-мавка, принцеса чи королева. Головне, щоб дівчина з цим макіяжем сяяла, а не відчувала дискомфорт через свій вигляд".

Замовляти візажиста радить за два місяці до випускного. Найчастіше він приходить додому до випускниці.

"Я повинна побачити шкіру дівчини. У підлітковому віці особливо на обличчі буває багато прищів чи ран від вугрів. Таким клієнткам пропоную за місяць чи три тижні до випускного пройти чистку обличчя. Але не затягуйте. Щоб алергія, яка може з'явитися після цієї процедури, рани чи подразнення встигли загоїтись".

Візажист просить не експериментувати напередодні випускного вечора з масками, бо це теж може спровокувати подразнення на підлітковій шкірі.

"Я ніколи не використовую базу під макіяж і жирні креми. За півгодини до нанесення макіяжу протираю обличчя дівчини ватним диском, змоченим в лимонному соці, або кубиком льоду. Якщо шкіра в нормі, то від тонального крему краще відмовитися. Він може підвести у таку спеку в найвідповідальніший момент. Найчастіше використовую світлі тіні на повіки, бо вони збільшують очі і роблять їх виразнішими, - показує буклети з найпопулярнішими варіантами візажу на літо 2013 року. - Закріпити макіяж краще пудрою. Якщо хочете щось виправити, використовуйте матуючі серветки".

Зараз ви читаєте новину «За місяць до випускного вечора варто зробити чистку обличчя ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі