середа, 14 квітня 2021 17:01

З'ясували, який сухофрукт найкорисніший для організму

З'ясували, який сухофрукт найкорисніший для організму
Роботу мозку покращує багатий мінеральний склад чорносливу. Фото: pixabay

Серед сухофруктів найбільше користі організму людини приносить чорнослив.

У 100 г продукту міститься 277 калорій, 75 г вуглеводів, 7 г харчових волокон, 2 г білків, пише change.ua

Чорнослив має багато мікроелементів: у складі 100 г є 20% добової необхідної дози калію, 14% магнію, 18% міді, 15% марганцю, 5% заліза і 12% вітаміну B6.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали фрукт, який позбавляє целюліту

Роботу мозку покращує багатий мінеральний склад чорносливу. Також містить антиоксиданти - речовини, необхідні для підтримки здоров'я всього організму. Через це зменшується ризик діабету, деменції, деяких видів раку, розладів очей і м'язової системи.

Згідно з висновками науковців, якщо їсти чорнослив регулярно, то жінкам буде легше народжувати природнім шляхом. Високий вміст харчових волокон у складі чорносливу сприяє нормальній роботі кишечника.

Чорнослив також корисний для тих, хто дотримується дієти через низький глікемічний індекс. Сухофрукт допомагає стабілізувати рівень цукру в крові, що робить його незамінним продуктом для пацієнтів з діабетом.

Сухофрукти - це фрукти, в яких висушили воду. Їхня харчова цінність набагато вища, аніж у свіжих фруктах, через концентрацію цукрів і водночас поживних речовин. Найпопулярніші - фініки, чорнослив, інжир і курага. Зацукрованими можна також знайти манго, ананаси, журавлину, банани, яблука. Сухофрукти багаті клітковиною, вітамінами та мінералами.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували, який сухофрукт найкорисніший для організму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі