вівторок, 17 грудня 2013 11:30

Старі шуби оновляють шкірою, трикотажем та іншим хутром
9

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

Працівниця вінницької майстерні з ремонту верхнього одягу Галина Панченко взимку отримує багато замовлень щодо перешивання шуб.

"Приносять старі шуби, в яких витерлись рукави і комір. Тоді міняю їх. Іноді ставлю інше хутро. Або ж відрізаю шмат знизу, якщо шуба довга. Можу повністю оновити шубу, додати деталі зі шкіри, трикотажу. Чи скомбінувати з іншим хутром", - розповіла вона.

Зазвичай клієнтки бажають ще й утеплити шубу.

"Коли розпорюю шубу по швах, бачу весь брак. Десь погано кусочки хутра зшиті. Десь хутро не дуже якісне. Зі зворотнього боку це дуже помітно. Десь утеплювач ставлять аби-який. Тоді повністю його міняю. Я раджу брати байку, а не сінтапон. Вона не тільки добре зберігає тепло, а ще й потовщує міздру, тобто шкурку хутра", - зауважила майстриня.

Трапляється, що у виробах неякісно вистрочені рукави і пройми. Тоді місце стику кількох швів під пахвами стовбурчиться.

"Клієнтки не звертають на це увагу, бо рукава зазвичай широкі. Але збоку вони виглядають не дуже акуратно. Такі шуби до нас через одну приносять. Тоді я правильно вирізаю пройму і зшиваю. Жінки навіть не вірять, що можна так зробити. Іноді приносять шуби, щоб з них зробили безрукавку. Але якщо хутро ще не витерлось, пропоную просто оновити її. Якщо хутро вже не першої свіжості, вирізаю куски, які ще виглядають більш-менш, і компоную з чимось. Зараз дуже популярні вставки зі шкіри або кашеміра. Іноді роблю одну шубу з двох, якщо вони підходять по виду хутра і кольору. Клієнтки дивуються, коли забирають перероблені шуби. Кажуть, що хотіли вже викидати. Робити цього не треба. Адже хутро служить довго. Особливо норка, бобер. Гіршу зношуваність має хутро кролика, лисиці", - наголосила Галина Михайлівна.

Хутро потрібно купувати тих тварин, які зимують. Тоді воно буде краще гріти. Також слід звертати увагу, з самця чи самиці воно. У самця хутро має більший підпушок, а значить — тепліше.

Зараз ви читаєте новину «Старі шуби оновляють шкірою, трикотажем та іншим хутром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі