неділя, 07 жовтня 2012 14:57

Із маклюри роблять мазь проти хвороб шкіри

Із маклюри роблять мазь проти хвороб шкіри

Киянка 25-річна Ірина Шульга лікує опіки та вугрі на обличчі маззю із Адамового яблука або маклюри.

"Коли відпочивала в Криму, купила зелений плід, схожий на апельсин, але із твердішою шкіркою. Жінка, що його продавала, сказала, що воно допомагає від хвороб шкіри, заживляє рани, лікує радикуліт, ревматизм, геморой і навіть рак" — розповіла Ірина кореспонденту Gazeta.ua.

Із маклюри готують настоянки на спирту для внутрішнього застосування і мазі для зовнішнього.

"Плід ріжуть невеликими дольками, наповнюють банку до половини. Потім ємність заливають спиртом і настоюють півроку, а краще рік. Після цього п'ють по краплях щодня від однієї до двадцяти, а потім від двадцяти до однієї. Роблять перерву на місяць і повторюють курс. Так лікують рак. Моя подруга-педіатр сказала, що маклюра дуже отруйна рослина і користуватися нею треба обережно, тому я побоялася робити настоянку. Тим більше, що мені вона була потрібна для простіших захворювань".

Ірина зробила із плоду мазь. Для цього купила кілограм середового сала і перетопила його на смалець.

"Плід порізала на тонкі платини і склала в каструлю. Зверху залила розтопленим смальцем. Поставила в духовку і тримала на маленькому вогні цілу добу. Потрібно зробити такий вогонь, щоб маклюра мліла, але жир не кипів. Через добу дістала і вилила жир у банку. Скибочки маклюри також кинула. Їх буду прикладати бабусі до хворих суглобів. Деякі лікарі успішно лікують ними переломи, кажуть, що такі компреси сприяють зклеюванню меніска, хрящів, відновленню суглобів після артритів. Для себе залишила невелику баночку із маззю. Тримаю її завжди на кухні. Змащую обпечені місця, тоді почервоніння проходять швидше і не набухають опікові пухирці. Також мащу нею руки після прання. Маю алергію на пральний порошок", - каже Ірина.

Зараз ви читаєте новину «Із маклюри роблять мазь проти хвороб шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі