вівторок, 17 серпня 2021 15:33

Назвали овочі, які потрібно їсти щодня

Назвали овочі, які потрібно їсти щодня
Овочі і фрукти містять в собі органічні кислоти і ефірні олії. Фото: pixabay

Дієтологи дедалі частіше наполягають на тому, що варто їсти більше овочів.

Вони насичують організм вітамінами, дають мінерали, як-от залізо, магній, фосфор, кальцій, калій, пише eatingwell.

Овочі та фрукти містять органічні кислоти та ефірні олії.

Помідори, наприклад, мають найбільше лікопену, що знижує ризик онкологічних захворювань. У салаті помідори треба заправляти рослинною олією, так вони краще засвояться.

Гарбуз містить багато антиоксидантів, зокрема бета-каротин, який в організмі перетворюється на вітамін А. Зміцнює здоров'я очей, шкіри й дихальної системи.

Буряк багатий на вітаміни групи B, вітаміни А, С, РР, калій, фосфор і незамінні амінокислоти. Активні речовини в ньому запобігають появі судинних спазмів, чистять судини та знижують артеріальний тиск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що прискорює процес старіння в людини

Спаржа смачна, корисна та з неї можна приготувати десятки різноманітних страв. Є джерелом вітамінів А, С, К, вітамінів групи В і клітковини, а калорій практично не містить.

Багаті на цукор продукти якщо й натуральні, однаково не є корисними. Фруктову дієту треба починати лише після консультації з лікарем. Якщо ця дієта триває довго, в організмі утворюється дефіцит білка. Білкове голодування не зможуть компенсувати навіть найдорожчі й найкорисніші фрукти.



Зараз ви читаєте новину «Назвали овочі, які потрібно їсти щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі