середа, 25 грудня 2013 13:53

25 років не зношуються шуби з видри і нутрії
6

Фото: Фото надані Андрієм Крикотою

Чистити шубу треба щороку, щоб не заводилася міль. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Василь Колесник. Він відкрив хімчистку, де чистять хутро.

"Одна міль відкладає за весну по 120 яєць, а літом її личинки їстимуть ваше хутро, - пояснює Василь Володимирович. – Шуби треба віддавати у хімчистку щосезону. Люди звикли чистити хутро, коли впаде перший сніг. Але тоді торішні плями виводити важко. Краще здавати у хімчистку після завершення сезону. Якщо вчасно виводити плями і сальні забруднення, шуба буде, як новенька. Використовуючи домашні методи хімчистки, тільки зіпсуєте виріб".

Почистити кожушок або шубу у столиці можна за 600-1,5 тис грн. Фарбування обійдеться від 1,5 тис.

"Найбільші вороги шуби – їхні власниці і батареї, - говорить Колесник. – Одна дівчина просила вивести пляму на рукаві, яку до нас пробувала витерти бензином і пральним порошком. Хутро на рукаві зіпсувала настільки, що порадив їй йти у швейне ательє і перешити шубу на хутряну жилетку. Після мокрого снігу чи дощу жінки вішають шуби біля батареї або просушують феном. Пересушені ворсинки стають крихкими і ламкими. Шуба скоро облисіє".

Під час купівлі шуби радить зважати на хутро.

"Коли купуєте шубу, зважайте на хутро. У кожного свій термін експлуатації, - пояснює. - Шуба з видри і нутрії відслужить 25 років, норкова – удвічі менше. 20 років не зношуються каракуль і овчина, а лисяче хутро втрачає вигляд вже за 5 років. Кролячі взагалі не радив би купувати. Лисіє за сезон".

Ніколи не вийди з моди норка і каракуль, решта у цьому році трохи поступляться шиншилі і песцю. У цьому переконаний стиліст Андрій Крикота.

"Зараз зріс попит на довгі моделі, - говорить стиліст. – Жінки віддають перевагу легким шубкам, пошитим із цілісних шкірок. Купити кролячу – викинути гроші на вітер. Довше сезону у ній не проходите. Віддавайте перевагу дорогому хутру, якщо хочете підкреслити свій статус".

Хутро радить купувати у квітні, коли магазини опускають ціни на 20-30 відсотків.

Зараз ви читаєте новину «25 років не зношуються шуби з видри і нутрії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі