середа, 07 квітня 2021 17:32

Законопроєкт про техогляд: які зміни чекають водіїв

Законопроєкт про техогляд: які зміни чекають водіїв
Законопроєкт про техогляд: які зміни чекають водіїв фото: delo.ua

5 квітня Міністерство інфраструктури України оприлюднило законопроєкт щодо обов'язкового техогляду. Його розробили на виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Згідно із законопроєктом, усі транспортні засоби, що використовують на дорогах загального користування, повинні проходити періодичний техогляд, інформує пресслужба відомства.

Легкові автомобілі, з кількістю пасажирів до 9, мають проходити технічний огляд за 4 роки після 1-ої реєстрації, а далі – раз на 2 роки. Таксі мають проходити техогляд щорічно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні здорожчає розмитнення автомобілів зі США

Якщо автомобіль вчасно не пройшов обов'язковий техогляд, власник отримає штраф на суму 1700 грн.

Не підлягають обов'язковому технічному огляду транспортні засоби з конструкційною швидкістю не більш як 25 км/год; які не використовують на дорогах загального користування; з об'ємом двигуна, що не перевищує 125 куб. см або електродвигуном потужністю до 4 кВт.

6 квітня 2021 року автосалони України отримали право реєструвати нові транспортні засоби. Раніше працівники автосалонів домовлялися із сервісними центрами МВС. Тепер покупець нового автомобіля може одразу після придбання отримати номерні знаки та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу безпосередньо в автосалоні.

Зараз ви читаєте новину «Законопроєкт про техогляд: які зміни чекають водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі