пʼятниця, 13 жовтня 2017 12:59

Заборонять авто на бензині та дизелі

Заборонять авто на бензині та дизелі
Зараз дизельні автомобілі складають 40% від загального обсягу продажу нових транспортних засобів у Франції. Місцеві автовиробники є одними з кращих на ринку дизельних моторів. Фото: dw

У Парижі хочуть заборонити всі бензинові та дизельні автомобілі до 2030 року. Про це повідомляє Le Figaro. Таке рішення оголосила мерія на кліматичному форумі.

При цьому дизельні авто заборонять вже в 2024-му. Керівництво французької столиці планує, що до 2050 року Париж стане екологічно чистим містом. Аналогічні заходи відбудуться ще в 3 містах країни.

З наступного року уряд Франції припинить надання пільг для дизельних автомобілів.

Зараз дизельні автомобілі становлять 40% від загального обсягу продажу нових транспортних засобів у Франції. Місцеві автовиробники є одними з кращих на ринку дизельних моторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує заправити авто на АЗС 13 жовтня

"Транспорт є одним з головних виробників парникових газів, тому до 2030 року ми плануємо відмовитися від автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння і автомобілів, які їздять на видобувних ресурсах", - каже Крістоф Найдовський, відповідальний за транспортну політику мерії Парижа.

Раніше, британський Оксфорд оголосив, що обмежить бензинові та дизельні автомобілі - він стане першим містом Великої Британії, який піде на такий крок. Починаючи з 2020 року на кількох вулицях в центральних районах міста будуть дозволені тільки електричні транспортні засоби.

Зараз ви читаєте новину «Заборонять авто на бензині та дизелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі