вівторок, 06 грудня 2011 11:32

За годину прокату лімузина беруть від 1 тисячі гривень
5

Фото: Фото: Наталія Чубенко

Кілька десятків фірм у Києві здають в оренду лімузини. Година поїздки коштує від 1 тис. грн. Також беруть за пробіг, якщо треба виїжджати за місто, по 10 грн за км.

Як розповів Юрій, водій однієї з компаній, що надає такі послуги, замовлення роблять на святкування ювілеїв та випускні бали. У них працює 4 автомобілі, до кожного з яких можуть поміститися 12 людей.

"Запам'ятався випускний у зв'язківців. На початку літа вони замовили в нас чотири лімузини. Звертались і до інших фірм. Тоді я їхав у колоні з 25 лімузинів. Часто молодь влаштовує "лімо-паті". Лімузином їдемо в клуб. Там вони танцюють, гуляють. Далі веземо їх на іншу тусовку. І так мало не до ранку. Маємо аншлаги на Новий рік. В цей час поїздка оплачується за подвійним тарифом. Хоча взимку зазвичай ми ставимо нижчі ціни. Цього року тариф не будемо зменшувати. Взимку найчастіше замовляють лімузини для весіль вагітні дами. Вони вже літа не чекають", - зауважив Юрій.

За словами адміністратора цієї фірми Яни Мартинець, лімузини замовляють відомі політики та діячі шоу-бізнесу. Серед постійних клієнтів - оперний тенор Володимир Гришко. Він замовляє лімузин, коли їде на концерт. Їздили брати Борисенки, Гайтана, Альона Вінницька, Тамар Гвардцителі.

ФОТОРЕПОРТАЖ: На Дубайському автосалоні показали інкрустовані діамантами автомобілі

"Найбільш завантажений день - субота. Буває, всі магазини знаходяться на замовленнях. За день маємо по два-три замовлення. Раніше година прокату коштувала 200 доларів. Ми давали замовникам у дорогу шампанське. Тепер ціна нижча. Шампанське клієнти приносять своє. На поведінку замовників, чим вони займаються в салоні, не зважаємо. Якщо розіб'ють наш посуд, доведеться заплатити", - розповіла Мартинець.

Співробітники скаржаться, що конкуренти з інших фірм прокату лімузинів шкодять одне одному, тому лімузини тримають на стоянці під охороною. Але й туди проникають шкідники: пошкоджують колеса лімузинів, б'ють скло.

 

Нові лімузини "Форд F650", "Кадиллак" коштують по $100 тис., "Хаммер H2" - $80 тис., "Додж" - $67 тис. "Лінкольн" 1997 року випуску пропонують за $29 тис.

Кожна машина за місяць приносить дохід у 50 тис. грн. Витрати окуповуються прокатникам за півтора-два роки.

Зараз ви читаєте новину «За годину прокату лімузина беруть від 1 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі