вівторок, 22 березня 2016 12:54

Водіїв штрафуватимуть за перевищення швидкості навіть на 5 км/год

Водіїв штрафуватимуть за перевищення швидкості навіть на 5 км/год
фото: zakon-auto.ru

У Верховній Раді минулого тижня зареєстрували законопроект, який передбачає зниження чинного ліміту перевищення швидкості з 20 до 5 км/год.

У законопроекті № 4275 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо удосконалення системи управління у сфері організації і безпеки дорожнього руху" пропонують не притягати водіїв до відповідальності за перевищення дозволеної швидкості руху транспортних засобів не більше, як на 5 км/год.

"Планують, що це обмеження запрацює з наступного року. Контроль за дотриманням швидкісних режимів потрібно повернути уже сьогодні. Зняття "ліміту" у 20 км/год повинно вплинути на безпеку дорожнього руху. Відколи працює нова поліція, швидкість не контролюється. Після початку роботи поліції, я камер вимірювання швидкості не бачив. Ні для кого не секрет, що з липня минулого року аварійність у Києві зросла", - каже Gazeta.ua Богдан Глядик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пішоходів штрафуватимуть за розмови по мобільному

Від ДАІ повинні мали б залишитися прилади вимірювання швидкості, але нова поліція їх не має. Крім цього, повноважень фіксувати швидкість у поліції не відібрали.

"В автоматичному режимі не варто сприймати тільки як камеру, яка висить на стовпі і далеко від людини. Стаціонарні прилади такі як "Трукам" та "Візир" також працюють. Такі прилади працюють на загал, а не на конкретний транспортний засіб. Тобто, метою є фіксація швидкості усіх автомобілів, які їдуть цією дорогою, а не конкретного авто", - додав Глядик.

Нині норми адміністративного кодексу передбачають, що водії можуть безкарно порушувати встановлені швидкісні режими не більше, як на 20 км/год. За перевищення на понад 20 км/год водіїв штрафують на 255 грн.

Нагадаємо, поліція може відбирати водійські посвідчення за небезпечні маневри на дорогах

Зараз ви читаєте новину «Водіїв штрафуватимуть за перевищення швидкості навіть на 5 км/год». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі