вівторок, 07 вересня 2021 11:43

Визначили найпопулярніші марки електромобілів в Україні

За загальною кількістю електрокарів в Україні лідирують Nissan і Tesla. Водночас найшвидше ринкову частку нарощують китайські бренди JAC і BYD.

На третьому й четвертому місці за темпами приросту - Audi та Porsche. Статистику темпів зростання кількості електромобілів в Україні за брендами станом на 1 вересня оприлюднив директорат цифрової трансформації на транспорті при Міністерстві інфраструктури.

"Nissan має приріст у 1196 машин і посідає 18-те місце в рейтингу. Tesla на 11 місці з приростом у 4652 машини. Кількість електрокарів від Audi та Porsche збільшилася на 77 і 61 відсоток відповідно. В Україні їздить 300 електроавтомобілів марки Audi, а Porsche - 124. Переважають продажі через офіційних дилерів", - ідеться в повідомленні.

Автор: facebook.com/MinInfra.UA
  Статистика темпів зростання кількості електромобілів в Україні
Статистика темпів зростання кількості електромобілів в Україні

Хороші темпи приросту демонструють авто брендів Peugeot і Hyundai, які посіли п'яте й восьме місце відповідно. За загальною кількістю зареєстрованих електрокарів французька марка має 71 електрокар, а південнокорейська - 709.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В автопілота Tesla виявили кумедний баг: відео

У Мюнхені дебютував електричний позашляховик Mercedes Concept EQG - передсерійний прототип майбутнього електричного Ґелендваґена. EQG став електричною версією покоління G-Class. У прототипі використали пізнаваний силует ґелика з усіма знаковими елементами. Електричний позашляховик має повний привід. Це реалізували установкою окремого електромотора на кожне колесо. Зберегли також двоступеневу коробку для підвищення тягових можливостей на бездоріжжі.

Зараз ви читаєте новину «Визначили найпопулярніші марки електромобілів в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі