пʼятниця, 10 березня 2017 11:06

Відбувся світовий дебют літаючого автомобіля безпілотника
7

Pop.Up: безпілотний літаючий автомобіль від Airbus
Pop.Up: безпілотний літаючий автомобіль від Airbus
Pop.Up: безпілотний літаючий автомобіль від Airbus
Pop.Up: безпілотний літаючий автомобіль від Airbus
Pop.Up: безпілотний літаючий автомобіль від Airbus

На Женевському автосалоні презентували безпілотний літаючий автомобіль - Pop.Up. Його створили ательє Italdesign і компанія Airbus.

Це двомісний транспортний засіб у виглядів капсули. Її зробили з карбону. Має 2,6 м довжини,1,4 м ширини і 1,5 м висоти.

Новинку обладнали 2 модулями, які можна знімати. Для пересування по дорогах пасажирську капсулу кріплять на шасі з колесами. Якщо треба летіти, капсулу знімають з коліс, встановлюють зверху модуль з чотирма повітряними гвинтами, передає autocentre.

Тоді Pop.Up перетворюється на квадрокоптер, може злітати вертикально і долати в повітрі до 100 км.

Обирати режим руху: по дорозі чи в повітрі, можна за допомогою спеціального додатку. Пасажири повинні будуть ввести в програму інформацію про заплановану поїздку. Вона автоматично визначить найкращий спосіб пересування, ґрунтуючись на даних про час, витрати на подорож, трафік і так далі.

Новинка є електричною. Її обладнали двома 80-сильними електромоторами для наземного руху і182-сильним електродвигуном для повітряної подорожі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Презентували перший у світі гібрид автомобіля і гвинтокрила

Максимальна швидкість їзди і польоту однакова - 100 км / год.

Без підзарядки по дорозі Pop.Up може подолати 130 км, у повітрі - 100 км. Зарядити електромобіль можна за 15 хвилин.

Pop.Up є безпілотним автомобілем. У салоні немає жодних органів управління. Замість них встановили сенсорний дисплей. Завдяки ньому пасажири вибирають маршрут.

У лютому цього року випустили перший в світі літаючий автомобіль - PAL-V Liberty. Його зробили голландці. Це гібрид вертольота і автомобіля, перетворюється в літак за 7-10 хв. Коштує від 500 тис. євро. Перші партії машин поставлять в 2018 році.

Зараз ви читаєте новину «Відбувся світовий дебют літаючого автомобіля безпілотника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі