неділя, 05 лютого 2017 07:40

Презентували автомобіль для переміщення на Марсі

Презентували автомобіль для переміщення на Марсі

Модульний роботизований автомобіль продемонстрували в Американському космічному агентстві NASA. Він створений для переміщень астронавтів в умовах інших планет, таких як Марс.

"Колеса транспортного засобу забезпечені електромоторами і особливим механізмом, що дозволяє кожному колесу повертатися незалежно один від одного на 180 градусів. Це відкриває нові можливості для маневрування. Такі колеса були б дуже корисними в умовах тісних міських вулиць, тому в NASA не виключили, що в майбутньому вони з'являться і на земних машинах", - повідомляє "Апостроф".

Вага автомобіля 900 кг. Максимальна швидкість 64 км/год., а батарея розрахована на 100 кілометрів ходу на одній зарядці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Місяці виявили будівлю

На шоу побутової електроніки CES-2017 у Лас-Вегасі презентували унікальний концепт-кар - компактний самоврядний електричний хетчбек Oasis з автопілотом.

Він оснащений двома електромоторами - по одному на кожне заднє колесо. Запас ходу електромобіля - 100 км. На даху встановили сонячні батареї, які підживлюють акумулятори.

Зараз ви читаєте новину «Презентували автомобіль для переміщення на Марсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі