понеділок, 30 липня 2018 12:51

В Україні запрацювала перша "платна дорога"

У Харкові перегородили вулицю шлагбаумом і беруть гроші за проїзд.

Гроші вимагають за проїзд по вулиці Різдвяній через Центральний ринок, передає "Авто 24".

"Їхав вчора з площі Конституції на Олексіївку. Вирішив об'їхати перекриту ділянку Клочківської через Благбаз. Підбіг паркувальник. Пояснив йому, що їду "протягом" і паркуватися не збираюся. На виїзді уперся в шлагбаум. Ще один "паркувальник" безапеляційно заявиви, що проїзд платний. На питання, на якій підставі та ким стягуються гроші, відповідали, що звертатися потрібно до адміністрації ринку", - каже харків'янин.

Далі чоловік викликав поліцію.

"Приїхали швидко. Сказали, що я не перший і також відправили до адміністрації ринку", - додав чоловік.

 

В адміністрації чоловіку сказали, що "все приватна власність", і дорога теж.

"З повагою ставлюся до власності та просив показати документ, що підтверджує їхні слова. Документів не показали. Вони є, але не тут, а там, у фірмі, яка їх "юридично супроводжує". Кажу, що "паркування" не відповідає рішенню Кабміну від 2009 року. Відповіли, що їх ця постанова не стосується і вона для "муніципальної" парковки, а вони - приватна", - розповів харків'янин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озвучили вартість проїзду по першій платній дорозі в Україні

У результаті чоловік ні юриста, ні копії документа так і не побачив.

"Поліцейські втомилися чекати і, переконавшись, що я не готовий писати "заяву", поїхали рятувати світ. Як тільки паркувальник по рації повідомив своєму колезі, що "копи покинули територію", відразу знайшовся і прейскурант без печаток і підписів, але із зазначенням розцінок на проїзд від 10 до 50 гривень з автомобіля. І продемонстрував своє "посвідчення" співробітника ринку. Після чого, прийнявши від мене 10 гривень, видавив із свого апарату нефіскальний чек", - каже харків'янин.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє зробити якісні дороги до 2023 року. За його словами, через три-п'ять років українські дороги будуть в дуже хорошому стані.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запрацювала перша "платна дорога"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі