вівторок, 31 жовтня 2017 12:51

В Україні пропонують збільшити мінімальний вік водіїв

В Україні пропонують збільшити мінімальний вік водіїв
Під петицією про збільшення мінімального віку водіїв до 25 років підписалося лише 33 людини Фото: Львівський портал

Видавати водійські посвідчення в Україні з 25 років просять президента Порошенка. Відповідна петиція з'явилася на сайті глави держави.

Автор звернення Олександр Кушнаренко починає звернення зі згадки про трагічне ДТП, яке сталося у центрі Харкова. На його думку, водії, які отримують права у 18 років, не усвідомлюють рівень відповідальності. Часто перевищують швидкість або сідають за кермо напідпитку. Це причина більшості аварій в Україні.

"Для захисту життя і здоров'я людей, прошу вас, пане президенте, ініціювати внесення змін до умов отримання права на керування транспортним засобом – а саме, змінити віковий ценз з 18 на 25 років. На думку більшості людей, після 25 років людина стає більш виваженою, відповідає за свої рішення", – пише Олександр Кушнаренко у петиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штраф за паркування на місцях для інвалідів зріс у п'ять разів

Збір підписів під петицією почали 26 жовтня. Зараз її підтримали лише 33 особи.

Щоб президент України розглянув петицію, потрібно 25 тис. голосів. Їх потрібно зібрати за 3 місяці після оприлюднення тексту звернення.

Штраф за розмову по мобільному телефону під час керування автомобілем має становити щонайменше 2-3 тис. грн. Штрафи за водіння у нетверезому стані повинні становити десятки тисяч гривень.

"За перший випадок - 50 тисяч гривень і позбавлення прав мінімум на рік, краще на три. На другий раз повинна передбачатися кримінальна відповідальність", - каже радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

Зараз ви читаєте новину «В Україні пропонують збільшити мінімальний вік водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі