середа, 25 жовтня 2017 17:30

Штраф за паркування на місцях для інвалідів зріс у п'ять разів

Штраф за паркування на місцях для інвалідів зріс у п'ять разів
Розмір штрафу досягає 1700 грн. Фото: tvc.ru

Із 26 жовтня 2017 року змінюється розмір штрафу за паркування у місцях, призначених для осіб з інвалідністю.

Парламент прийняв відповідний закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю".

Про це під час прес-конференції повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв.

"Є ще великий пласт роботи щодо втілення механізмів цього закону з метою зміни руху транспорту, встановлення дорожніх знаків, визначення місць паркування для певної категорії учасників дорожнього руху", - сказав Князєв.

За словами заступника голови Національної поліції Костянтина Бушуєва, від завтра штраф за паркування в місцях для осіб з інвалідністю становитиме 60-100 неоподатковуваних мінімумів. Це 1020-1700 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Інвалід на голову": мережу обурив зухвалий "герой парковки"

Паркуватися на місцях для інвалідів може тільки людина з документом, який підтверджує її статус. Або ж автомобіль, пасажиром якого є така особа. Аналогічний розмір штрафу передбачений за використання на автомобілі знака "інвалід", якщо це не є дійсністю.

Якщо поліцейський вирішить, що автомобіль припаркований з порушеннями, він може встановити блокіратор або навіть евакуювати машину на штрафмайданчик. Скласти адмінпротокол за подібні порушення закон дозволяє і членам громадських організацій осіб з інвалідністю.

Місце для інваліда буде на будь-який парковці. Згідно з новим законом на всіх парковках (крім тих, які розташовані на території індивідуальних житлових будинків) необхідно виділити не менше 10% місць від загальної кількості для безкоштовного паркування автомобілів людей з інвалідністю - тобто не менше 1 такого місця.

Раніше відповідальність за таке порушення ПДР у грошовому еквіваленті становила від 16 до 18 неоподатковуваних мінімумів (272-306 грн).

Зараз ви читаєте новину «Штраф за паркування на місцях для інвалідів зріс у п'ять разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі