пʼятниця, 23 лютого 2018 17:38

В Україну завезли рекордну кількість електромобілів

В Україну завезли рекордну кількість електромобілів
За січень 2018 року в Україну було ввезено 793 електромобілі. Фото: Днепр Час

За січень 2018 року в Україну ввезли у 6,3 рази більше електрокарів, ніж за аналогічний період минулого року.

"Кількість електрокарів зростатиме щороку. Громадяни почнуть переходити на екологічні авто. Збільшення попиту ми бачимо вже у січні", - повідомив в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан, пише "Економічна правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українці витратили на нові автомобілі

За січень 2018 року в Україну було ввезено 793 електромобілі. За аналогічний період 2017 року завезли всього 125 таких авто. У цілому за минулий рік в Україні стало на 2532 електрокари більше.

Ажіотаж на цей вид транспорту пов'язують зі скасуванням в Україні ПДВ і акцизу на електромобілі з 1 січня 2018 року. Так, покупці чекали можливості ввезти електрокар в країну без додаткових витрат. Тому вже в лютому обсяг імпорту може істотно просісти.

Із 2532 електрокарів, які завезли в Україну минулого року, лише 100 нові. Реша - вживані. Їхня загальна митна вартість становить $20 млн. Основний регіон, звідки ввозять електромобілі, - США. Зі Штатів завезли понад 2 тис. авто. Там вони дешевші. Американський уряд повертає покупцеві нового електрокара 30% його вартості.

Зараз ви читаєте новину «В Україну завезли рекордну кількість електромобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі