пʼятниця, 01 жовтня 2021 18:47

В ОАЕ можна без іспитів обміняти українське посвідчення водія

В ОАЕ можна без іспитів обміняти українське посвідчення водія
Спрощення стосується лише категорій А та В. Фото: pixabay.com

З 1 жовтня українське посвідчення водія можна без іспитів обміняти в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Сьогодні набув чинності меморандум про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія, ідеться на сайті МВС. Документ підписали в Абу-Дабі 14 лютого.

"Відтепер кожен громадян України, який переїжджає в ОАЕ, зможе конвертувати національне посвідчення на еміратський відповідник за спрощеною процедурою без повторного складання теоретичного й практичного іспитів. Таке спрощення стосується лише категорій А та В", - ідеться в повідомленні.

Також українці, які тимчасово перебувають в Еміратах, можуть керувати автомобілем із національним посвідченням водія без додаткового отримання міжнародного посвідчення. Аналогічні умови застосовуватимуться до громадян ОАЕ, які перебувають або проживають в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італія спрощує життя українським водіям

У липні торік українські водійські посвідчення визнали в Туреччині. За спрощеною процедурою та без іспитів водії можуть обміняти посвідчення на аналогічні в країні проживання.

Зараз ви читаєте новину «В ОАЕ можна без іспитів обміняти українське посвідчення водія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі