четвер, 25 травня 2017 12:05

Унікальне таксі Ford-T і перший родстер BMW покажуть на ретрофестивалі у Львові
10

Фото: Zik

У Львові 2 червня розпочнуть фестиваль ретроавтомобілів Leopolis Grand Prix 2017. Він триватиме 3 дні.

Спеціально до свята парк культури ім. Хмельницького перетворять в окреме ретромісто. У ньому будуть Англійська, Німецька, Українська, Радянська, Французька, Американська, Італійська, Японська, Польська, Байкерська, Скандинавська вулиці. На кожній з них презентують автомобілі цих країн та національну кухню.

У цьогорічному фестивалі візьмуть участь 200 автомобілів із 9 країн світу. Це Україна, Білорусь, Польща, Литва, Австрія, Італія, США, Естонія та Чехія.

З автомобілів американського автопрому покажуть Ford T, Pontiac Landau, Cadillac de Ville, Cadillac Calais, Buick Le Sabre та Buick Electra.

На Англійській вулиці можна побачити унікальний Jaguar SS100 36-го. На Німецькій - перший родстер компанії BMW DA3 Wartburg 1930-го.

Презентують на фестивалі також радянські автомобілі членів політбюро Комуністичної партії. Серед яких ЗІЛ-115 Володимира Щербицького.

Крім того, у Військовому кварталі буде реконструкція військового табору від товариства "Пам'ять". У Дитячому кварталі відбудуться перегони на дитячих педальних автомобілях "Формула-001".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Made in USA: відбудеться фестиваль "Харківський ретрозліт"

Фестиваль у Львові вперше відбувся 8 вересня 1930-го. Тоді стартували перші кільцеві перегони міськими вулицями. Траса мала форму трикутника зі зрізаними кутами. Тому перегони отримали назву "Львівський трикутник". Історична траса "Львівський трикутник" 1930-х порівнювали із "Гран-прі Монако".

Зараз ви читаєте новину «Унікальне таксі Ford-T і перший родстер BMW покажуть на ретрофестивалі у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі