вівторок, 26 травня 2020 11:47

Український автобус отримав міжнародне визнання і безліч замовлень
7

Український автобус Torsus Praetorian
Фото: ITC.ua
Український автобус Torsus Praetorian
Український автобус Torsus Praetorian
Український автобус Torsus Praetorian
Український автобус Torsus Praetorian

Розроблений українцями автобус підвищеної прохідності Torsus Praetorian отримав престижну європейську нагороду Red Dot Award 2020 за дизайн.

З червня цього року автобус виставлятимуть в технічному музеї німецького Ессену.

Torsus Praetorian створили 2018-го. Основне його призначення - їзда в екстремальних умовах. Транспортний засіб отримав повний привід. Кліренс досягає 389 мм. Кузов виконаний з композитних матеріалів. Таким чином, йому не загрожує корозія.

Шестициліндровий турбодизель MAN потужністю 240 л. с. розганяє 13,5-тонний автобус до 117 км/год. Салон розрахований на 35 сидячих місць або на 12 хворих на носилках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Украсти й видати за своє - росіяни показали нові "Жигулі"

Новинку замовили в Австралії, США, Канаді, Грузії, Новій Зеландії. Серед клієнтів - компанії з видобутку нафти і газу, що працюють у важкодоступних місцях. Ціна автобуса стартує від $100 тис.

Крім цього, Бангладеш готовий придбати 105 автобусів в медичному виконанні. Кілька Praetorian закупила Національна гвардія України. Також їх неодноразово бачили на вулицях Києва і Львова.

Torsus Praetorian - творіння компанії Pulsar Expo, заснованої українцями Юлією Хомич і Вахтангом Джукашвілі. Спершу пара займалася поставками спецавтомобілів, після перейшла до їх виробництва.

Зараз ви читаєте новину «Український автобус отримав міжнародне визнання і безліч замовлень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі