вівторок, 05 лютого 2019 12:49

Українець самотужки сконструював електромобіль

Василь Тертека з Городка, що на Львіщині, сконструював власний електромобіль.

57-річний пенсіонер вигадав авто самотужки. Для конструювання шукав інформацію в інтернеті, також знадобилися власні навички, пише lmn.in.ua.

Автор: lmn.in.ua
   Над транспортним засобом чоловік працював три місяці.
Над транспортним засобом чоловік працював три місяці.

"Я зварювальник-самоук, електронник. Займався колись ремонтами телевізорів. Зараз вже не ремонтую, бо техніка змінилася та й руки вже не ті. Але закон Ома ніхто не відміняв: електрика нині така, як і колись", - каже винахідник.

Купив двигуни з контролерами, профіль і колеса "Тертека". За три місяці роботи виїхав на власному електромобілі.

Автор: lmn.in.ua
  Василь Тертека - конструктор з Городка.
Василь Тертека - конструктор з Городка.

"Я займаюся бджолярством і часто треба їздити розставляти пастки на бджіл. На пасіку - 25 кілометрів. Мені тяжко туди добиратися велосипедом, бо я інвалід. Спочатку думав про автомобіль, але то дорого. Ціна на солярку тоді підскочила - більше 30 гривень. Так я вирішив зробити невеличкий електромобіль," - розповідає Василь Тертека.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явився надзвичайно дешевий електромобіль

Автор: lmn.in.ua
  Конструкція електромобіля.
Конструкція електромобіля.

Електромобіль - не перший винахід чоловіка. До невеликого трактора самотужки зробив роторний плуг. Такого в Україні ще нема. Про плуг дізнався з інтернету, таким користуються італійські фермери. До цього зробив із пральної машини пристрій, щоб скубти кури.

Одеська компанія EcoFactor зробила унікальний фургон Nissan Leaf. Електромобіль Сargo створили на базі Nissan Leaf. Його продають за $18 тис. Авто має футуристичний дизайн Synchronous. Кузов автомобіля білого кольору покрили матово-сірою захисною плівкою.

Зараз ви читаєте новину «Українець самотужки сконструював електромобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі