середа, 09 вересня 2020 14:35

Uber розвозитиме клієнтів тільки на електрокарах

 

8 вересня транспортна компанія Uber оголосила, що в Північній Америці та Європі 100% поїздок здійснюватиме на електромобілях до 2030 року, а до 2040-го - в решті світу.

У компанії вирішили, що стягуватимуть додаткову плату за поїздки, здійснені на електромобілях, щоб спонукати водіїв зробити перехід. Замість того, щоб платити їм безпосередньо за обмін автомобілів на електричні.

З сьогоднішнього дня Uber вводить додаткову плату Uber Green у 15 містах США і Канади. Водії, які використовують гібридні або електричні транспортні засоби для підбору пасажирів, отримають додаткові 50 центів за поїздку. Працівники, які використовують конкретно акумуляторні електромобілі, додатково отримають ще один долар. В цілому 1,50 долара за поїздку.

Це означає, що поїздки на гібридних або електричних автомобілях стануть трохи дорожчими для клієнтів Uber. У компанії це вважають необхідними витратами, які допоможуть прискорити перехід до автопарку з нульовим рівнем викидів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можуть зрости штрафи за перевищення швидкості: назвали цифри

У Києві ще кілька років тому почала працювати перша служба таксі, автопарк якої повністю складається тільки з електромобілів. Незважаючи на вищі тарифи і відносно невелику кількість машин, "Оксі-Таксі" будує свою мережу електрозарядних станцій і навіть планує розширювати бізнес преміальними і вантажними електротаксі.

Зараз ви читаєте новину «Uber розвозитиме клієнтів тільки на електрокарах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі