понеділок, 16 березня 2020 12:58

У США з'явилися перші електромобілі Tesla Model Y

У США з'явилися перші електромобілі Tesla Model Y
Електромобіль Tesla Model Y. Фото nv.ua

Американська компанія Tesla почала поставки нового електрокара Model Y на півроку раніше, ніж планувала. Свої перші електоромобілі клієнти отримали ще минулої п'ятниці. Про це повідомляє Electrek.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Машина на сонячних батареях перетнула Австралію на швидкості менше 20 км/год

Про те, що електрокари Tesla Model Y почнуть поставляти в березні, повідомили самі покупці. Клієнтам надійшли листи від компанії з пропозицією підтвердити дату поставки через фірмовий аккаунт.

Спочатку світовий ринок побачить найдорожчий у комплектації електромобіль Model Y Performance. У США Tesla Model Y коштує $61 тис. В Німеччині – $ 69 тис. Також пізніше з'являться більш доступні версії – комплектація Standard з батареєю меншої ємності та заднім приводом за $ 39 тис.

Model Y - це кросовер, який зроблений на базі найбюджетнішої Model 3, тому його головна відмінність полягає у розмірах. Tesla розробила Model Y у чотирьох варіантах: Standard Range, Long Range, Dual Motor AWD і Performance.

Дизайн інтер'єру Model Y повністю повторює попередню версію. Model Y взяв краще з Model 3 і Model X - за габаритами він лише на 10% більший седана. Він має більший кліренс і просторий салон.

Версії Long Range і Dual Motor AWD мають розгін до 100 км/год за 4,8 секунди, запас ходу 508 км. Максимальна дальність пробігу варіанту Standard Range - 370 км, розгін до "сотні" - 5,9 секунд, а швидкість обмежена на позначці в 193 км / год. Версія Performance розганяється до "сотні" за 3,5 секунди, запас ходу 508. Dual Motor AWD має розгін до 100 км / год за 4,8 секунди. Максимальна швидкість: 215 км / год. Запас ходу - 450 км.

Найдешевшою версією Model Y є Standard Range, його можна придбати за $39 000. Але такі з'являться в продажу в останню чергу.

Раніше в Tesla планували почати поставки не раніше осені 2020 року. Однак згодом стало відомо, що перші авто покупці отримають вже в березні.

Зараз ви читаєте новину «У США з'явилися перші електромобілі Tesla Model Y». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі