середа, 25 червня 2014 12:50

У Миколаєві почали випускати бронепричепи

Українська промисловість негайно починає випускати продукцію подвійного призначення, яка може бути затребувана армією. Так на Миколаївському бронетанковому заводі випустили пересувний блокпост, який був створений на базі броньованій розвідувально-дозорної машини БРДМ. Завдяки мобільності, його можуть встановити в будь-якому місці.
Бронепричеп "Миколаевець" може використовуватися як в зоні АТО, так і у визволених населених пунктах для охорони доріг, мостів, підприємств і т.п.

Транспортувати бронеприцеп може будь-який вантажний автомобіль повною масою понад 16 т. Бронеприцеп був виготовлений з кузова списаної БРДМ і доопрацьований миколаївськими фахівцями. У нього може бути і інші призначення. Зокрема, його можуть використовувати і при антитерористичних операціях, при русі колон техніки для прикриття тилу, при охороні кордону.

Інтерес до такого бронеприцепу вже проявили і фермери. При їх фінансуванні і був створений перший примірник. Пересувний блок-пост при обкопуванні в землю фактично перетворюється на готовий ДОТ.

Перший екземпляр буде відправлений на схід України в розпорядження бійців Прикордонної служби.

 
Зараз ви читаєте новину «У Миколаєві почали випускати бронепричепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі