четвер, 22 жовтня 2009 09:30

Toyota вважає можливою відмову від бензину

Toyota вважає можливою відмову від бензину

Toyota вважає за можливе відмову від бензину і повний перехід на електричні та водневі двигуни, сказав президент корпорації

Стратегічним напрямком розвитку автомобільної промисловості стане поступова відмова від бензину і перехід до екологічно чистих машин на електричних і водневих двигунах. Таку думку висловив на прес-конференції в Токіо президент найбільшої у світі автомобілебудівної корпорації Toyota Акіо Тойода. Його зустріч з журналістами була організована в рамках "Токіо мотор-шоу", що проходить у виставковому центрі "Макухарі-месі" в передмісті японської столиці.

Президент корпорації підкреслив, що Toyota не пов"язує своє майбутнє з економічними і вкрай успішними зараз гібридними бензиново-електричними автомобілями, які вона першою у світі запустила на ринок. Вони лідирують зараз за обсягом продажів в Японії. Легкова машина такого типу Toyota Prius, зокрема, у вівторок була проголошена в країні "автомобілем року".

"Це зовсім не означає, що ми повністю пов"язуємо свій розвиток з гібридами, - сказав А. Тойода. - У майбутньому, мабуть, відбудеться поділ ринку на електромобілі для поїздок на близькі відстані і машини на водневих батареях для далекого пересування". Президент Toyota підкреслив, що його компанія не пов"язує свої стратегічні плани з бензином, виходячи з наростаючої значення екологічних проблем, передає ІТАР-ТАРС.

Гібридні машини корпорація розглядає лише як етап в переході до електромобіля. На "Токіо мотор-шоу" вона представила серію їх різних моделей. Особливий інтерес відвідувачів привертає чотиримісний електромобіль FT-EVП, який на повній зарядці проходить 90 км. Компанія вважає, що цього в принципі достатньо для поїздок в межах міста.

Для більш далеких подорожей вона готує машини, які пересуваються за рахунок енергії з"єднання водню з киснем, який є у повітрі. Паливо для них отримують з морської води, а побічним продуктом такої їзди стає тільки екологічно чиста водяна пара.

Представники Toyota на мотор-шоу повідомили, що розробка машин на водневих батареях йде швидше, ніж очікувалося, включаючи вирішення питання про вкрай високу собівартість подібних автомобілів.

За матеріалом: Прайм-Тасс

Зараз ви читаєте новину «Toyota вважає можливою відмову від бензину ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі