понеділок, 04 січня 2016 19:08

ТОП-5 автомобілів, які символізують епоху
5

Автомобілі, які стали символами свого періоду дуже відрізняються між собою. Одні стали символом через малу ціну, а інші через інноваційні технології.

Gazeta.ua обрала 5 культових автомобілів різних періодів.

Ford Model T.

Автор: carstyling.ru
 

Перший автомобіль, який випускали з конвеєра. Це зробили його дешевшим, тому й доступним для людей. Це стало можливим у тому числі завдяки нововведенням Генрі Форда, який першим в світі запровадив лінійне складання автомобіля замість індивідуальної ручної збірки. Перший автомобіль Model T випустили 27 вересня 1908 року на заводі Пікетт у Детройті, штат Мічиган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 автомобілів, які випередили час

VW Kafer.

Автор: amsrus.ru
 

Історія автомобіля почалася з того, що Гітлер висунув вимогу створити для Німеччини міцний і надійний автомобіль, вартістю не більше 1000 рейхсмарок. Вимогу виконали, створивши Volkswagen Kafer. Його почали виготовляти 1938 року. Всього було виготовлено 23,5 млн автомобілів.

Chevrolet Bel Air.

Автор: remarkablecars.com
 

Американський повнорозмірний автомобіль, який випускали з 1949 по 1975 рік. Він ознаменував епоху Детройтського барокко. Автомобілі "пишних" форм в штатах були популярними до появи масл-карів. Хоча і його можна віднести в цю категорію - двигун V8 обємом 4.6 л, і системою вприску палива Ram Jet вказує на наявність "м'язів" у Bel Air. Проте до масл-карів звикли відносити авто з такою ж потужністю, але меншими розмірами.

Ferrari 288 GTO.

Автор: talacrest.com
 

Ця модель - флагман італійської компанії Ferrari. Її випускали всього 3 роки (1984-1987 роки)Автомобіль отримав прекрасний дизайн та цікаву історію створення. 288 Gran Turismo Omologato розробили для ралійних гонок у групі B, а для участі в них, компанія повинна випустити в серію не менше 200 автомобілів для доріг загального користування. Однак після аварії і смерті гонщика Хенрі Тойвонена і його штурмана Серджіо Хресто на Tour de Corse Rally на Lancia Delta S4, FIA заборонила групу B. Цей автомобіль показав, як виробники готували свої машини для автогонок. Якраз в цей період було найбільше ексклюзивних партій авто, які продавали лише для омологації в автопергонах.

Tesla Model S.

Автор: mport.ua
 

Tesla Motors - американська автомобільна компанія, яка спеціалізується на виробництві електромобілів. Саме ця компанія задала тренд для усіх автовиробників. В умовах сучасності, коли є загроза глобального потепління, потрібно створювати "дружні" для довкілля автомобілі.
Перша модель Tesla - Model S. Це п'ятидверний седан преміум-класу. Прототип вперше показали на Франкфуртському автосалоні в 2009 році, а постачання автомобіля в США почали в червні 2012 року. Цього ж року Model S отримала нагороду "Автомобіль року" від Motor Trend 2013.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 автомобілів, які символізують епоху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі