четвер, 04 січня 2024 06:54

Tesla втратила першість на ринку електрокарів

Tesla втратила першість на ринку електрокарів
Tesla втратила першість на світовому ринку електромобілів. Фото: pixabay.com

Китайський виробник BYD (Build Your Dreams, "Побудуй свої мрії") обігнав Tesla за сумарними обсягами продажів електромобілів.

Водночас Tesla досі має рекордні продажі електромобілів, повідомляє DW.

"Китайський виробник автомобілів з електроприводом BYD випередив Tesla за обсягами продажу електромобілів у 2023 році та претендує на довгострокову першість. BYD випередив Tesla з продажу в останні три місяці 2023 року, ставши новим лідером світового ринку, незважаючи на рекордні продажі Tesla у 4-му кварталі. BYD має всі шанси закріпитися на першому місці у 2024 році та стати довгостроковим лідером ринку електромобілів", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск назвав Путіна "непоганим мужиком" і хоче російський паспорт

BYD випускає як електромобілі, так і гібриди.

У четвертому кварталі 2023 року Tesla поставила рекорд, продавши 484507 електромобілів по всьому світу. Однак китайська компанія BYD продала за той же період 526 409 електромобілів та понад 400 тис. плагін-гібридів, що дозволило їй посісти перше місце серед найбільших виробників електромобілів.

BYD наприкінці минулого року вийшла на перше місце серед найбільших виробників електромобілів. У Tesla темпи зростання продажів становили минулого року 38%. Цьогоріч компанія планує продати 2,2 млн. електромобілів, що означало б уповільнення річного зростання до 22%. Водночас у BYD сумарний збут зріс на 62%.

Tesla і BYD конкурують на ринку в Китаї. Щоб утримати позиції, Tesla знизила ціни на свої електромобілі на початку 2023 року завдяки високій прибутковості свого бізнесу. Це знизило прибутковість Tesla, але збільшило виторг і викликало зростання курсу акцій. В результаті Tesla досягла великих успіхів у 2023 році.

Tesla відкликає понад 2 млн автомобілів через несправність автопілота.

Це найбільше відкликання в історії автовиробника, повідомляє Bloomberg. Компанія Ілона Маска повинна усунути несправність. Це стосується майже кожної Tesla, проданої в США з моменту запуску функції автопілота в 2015 році.

Зараз ви читаєте новину «Tesla втратила першість на ринку електрокарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі