четвер, 14 грудня 2023 08:49

Понад 2 млн авто: на Tesla чекає найбільше відкликання за всю історію

Понад 2 млн авто: на Tesla чекає найбільше відкликання за всю історію
Tesla відкликає понад 2 млн авто через дефект. Фото: pixabay.com

Tesla відкликає понад 2 млн автомобілів через несправність автопілота.

Це найбільше відкликання в історії автовиробника, повідомляє Bloomberg. Компанія Ілона Маска повинна усунути несправність. Це стосується майже кожної Tesla, проданої в США з моменту запуску функції автопілота в 2015 році.

"Це сталося після дворічного розслідування федерального агентства США з безпеки дорожнього руху (NHTSA) щодо технологій автономного керування Tesla. Регулятор виявив, що система допомоги водієві була частково несправною", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили найкрасивіші автомобілі року

Акції автовиробника вже впали на 1,9%.

"Автоматизована технологія має великі перспективи для підвищення безпеки, але лише тоді, коли вона запроваджується відповідально", - йдеться у звіті NHTSA.

Tesla заявила, що надішле оновлення програмного забезпечення, аби вирішити проблему. Це відбувається автоматично й не потребує відвідування дилерського центру, але регулятор США все ще називає процедуру відкликанням.

Автокомпанія Ілона Маска не вперше відкликає автомобілі. Торік восени Tesla відкликала близько 1,1 млн авто у США через проблему зі склопідйомниками.

Тієї осені через виявлені проблеми з задніми ліхтарями компанія відкликала понад 320 тис. авто, а через неполадки у спрацюванні подушки безпеки майже 30 тис.

А у 2020 році 9537 електричних автомобілів моделей Model X і Model Y відкликали через дефекти з підвіскою та обшивкою даху.

Зараз ви читаєте новину «Понад 2 млн авто: на Tesla чекає найбільше відкликання за всю історію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі