четвер, 20 квітня 2017 17:20

Свято у стилі ретро: серед літаків покажуть більше 900 ретроавто

Свято у стилі ретро: серед літаків покажуть більше 900 ретроавто

28 квітня стартує 6-ий фестиваль ретро автомобілів OldCarLand. Протягом 5 днів на території Державного музею авіації у Києві поряд з літаками та гелікоптерами покажуть старовинні автомобілі.

"Тема цьогорічного заходу "Автомобілі, що змінили світ". Тому вперше в історії технічних заходів Східної Європи ми зберемо найреволюційніші свого часу моделі і виставимо їх у хронологічному порядку. Кожен зможе торкнутись історії автопрому і побачити, який внесок у його розвиток зробила та чи інша марка", - розповідають організатори OldCarLand.

Привезуть більше 900 ретромашин із багатьох міст України — зі Львова, Маріуполя, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Слов'янська та інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легендарна "копійка" радянського автопрому: 14 цікавих фактів про ВАЗ-2101

Можна буде побачити перший радянський лімузин ЗИС-110, повнопривідний ГАЗ М-72 із кузовом "Побєди", таких випустили близько 4,5 тис. примірників. Також буде ГАЗ-23. Це "Волга" для спецслужб із потужним двигуном, посиленою ходовою частиною й іншою коробкою передач, їх випустили 601 екземпляр. Презентують і перший масовий німецький легковик Opel P4. Такі робили із 1935 по 1937 рік. З американських авто покажуть представницький Buick 1937 року, Chevrolet Impala 1973 року випуску із потужним двигуном на 400 к.с. Вперше на заході покажуть унікальний Lincoln Continental.

""Зіркою" цьогорічного фестивалю стане машина, якої ще не було на жодному українському ретрофесті — перший у світі автомобіль Benz Patent-Motorwagen, який розробили у 1886 році", - наголошує керівник клубу технічної класики OldCarServiсe та організатор OldCarLand Павло Лозовенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Торіно" замість "Мустанг": 53 роки тому так могли назвати Ford Mustang

Окрім легкових автівок, покажуть експозиції автобусів, тролейбусів, трамваїв, скутерів і велосипедів.

"На фестиваль привеземо автобуси ЛАЗ різних моделей, виставимо їх у вигляді еволюції — від найстарішого до найновішого. Серед них будуть автобуси ЛАЗ-695 Е, якими перевозили космонавтів, - чорнобильський ЛАЗ-698, єдиний Лаз-699 "Україна" і "НеоЛАЗ" з червоними сидіннями", - розповідає власник "Проекту Кофейбус" та організатор OldCarLand Вадим Навроцький.

Загалом, на OldCarLand пройде близько 50 різних заходів і змагань, вони відбуватимуться щогодини. Буде нічне раллі на ретроавто, перегони на педальних машинках для дітей та екскурсії Києвом на раритетних автобусах.

Минулого разу фестиваль проходив восени і зібрав 707 старовинних автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «Свято у стилі ретро: серед літаків покажуть більше 900 ретроавто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі