понеділок, 06 березня 2017 10:51

Створили автомобіль, який можна повторно переробити

Створили автомобіль, який можна повторно переробити

У Новій Зеландії створили перший у світі електромобіль з пластику. Його зробили студенти з університету Кентербері.

У ньому лише 1 місце - для водія. Важить - 130 кг. Завдяки малій масі машина має гарну енергоефективність, стверджують розробники.

Має двигун - на 5 кВт. Це дозволяє розганятися до 40 км/год, autocentre.

Особливістю цього електромобіля є те, що його можна повторно переробити.

"Наш автомобіль - це не просто сталевий кузов, який обшитий пластиком. Тут все з нього: шасі, деталі кузова і інтер'єру. Пластмаса, яку ми використовували для створенні електромобіля, на 100% придатна для вторинної переробки", - наголосили конструктори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекін переходить на електротаксі

Такий електромобіль створили спеціально для щорічного марафону Shell Eco-Marathon, який проходить у Сінгапурі з 16 по 19 березня. Це змагання студентських команд. Їм необхідно сконструювати спеціальні автомобілі з найкращого паливною економічністю. Переможцем стає той, чий автомобіль проїде найбільшу дистанцію при найменшій кількості енергії.

До цього найменшим електромобілем вважали італійський Zagato Volpe. З італійської означає "лис".Його створили у 2012 році. Авто має один метр в ширину, два в довжину і 1,5 метра у висоту і важить 350 кг.

Зараз ви читаєте новину «Створили автомобіль, який можна повторно переробити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі