понеділок, 25 листопада 2019 16:29

Служби таксі встановили доплату за автокрісло

Служби таксі встановили доплату за автокрісло
Автокрісла в службах таксі пропонують за додаткову плату Фото: rivnepost.rv.ua

За кожне встановлене в салон дитяче автокрісло деякі служби таксі почали брати додаткову плату в 30-50 грн.

Частина служб таксі відмовляється брати пасажирів із дітьми, щоб не платити штрафу. Певні таксисти в Україні все ж погоджуються перевозити дітей без автокрісел.

"Таксі в холодну пору року для мене завжди було порятунком під час наших із дітьми поїздок до мами, - говорить жителька Сум Ксенія Гриник. Жінка має десятирічну доньку і дворічного сина. - Коли мені необхідно було скористатися даною послугою нещодавно, то я дізналася, що в службі таксі до основного тарифу додали ще по 50 грн за кожне автокрісло. Вважаю, що вартість наданої послуги - завищена".

З п'яти найпопулярніших сервісів із замовлень таксі у Києві в двох можна замовити транспортний засіб із дитячим автокріслом. У службі "Шансон" такі автомобілі є, однак за додаткових 30 грн. "Еліт-таксі" машин зі спеціальними кріслами не має. В сервісі пропонують батькам пристібати дітей пасками безпеки. Якщо таку автівку зупинять, то пасажир жодної відповідальності не нестиме, обіцяють диспетчери. Така сама ситуація в "Експрес-таксі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маму з дитиною вигнали з таксі зі своїм автокріслом

В додатку Uklon про бажання отримати машину з автокріслом потрібно вказувати в уточненнях для водія. Наразі така послуга додатково не оплачується. В сервісі Uber про своє побажання отримати машину з автокріслом для дітей також потрібно уточнювати. Це можна зробити після замовлення оформлення, коли приходить смс про поїздку з контактним номером водія. Однак в службі не можуть сказати, хто сплачуватиме штраф, якщо такий автомобіль зупинять.

Столичні власники автомобілів із кріслами, аби допомогти батькам без машин, створили групи в соцмережах. Пропонують допомогу в перевезенні дітей за мінімальними тарифами таксі без додаткової доплати за крісло.

Закон про обов'язкове перевезення дітей в автокріслах набув чинності цього місяця. Почав діяти 20 листопада. Сума стягнення за перше порушення становить 510 грн. Якщо ситуація повториться - 850 грн.

Зараз ви читаєте новину «Служби таксі встановили доплату за автокрісло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі