четвер, 27 березня 2014 11:40

Росія обіцяє виділити на дороги Криму 350 мільйонів гривень

Росія обіцяє виділити на дороги Криму 350 мільйонів гривень

Росавтодор оцінює вартість ремонту доріг Криму і Севастополя в 2014 році в 1,2 млрд рублів (близько 350 млн гривень).

Як пише Кримінформ, за словами Голови Федерального дорожнього агентства (Росавтодор) Романа Старовойта, частину з цих коштів Росавтодор буде брати з власних заощаджених резервів, за іншою частиною агентство буде звертатися в Мінтранс.

"Всього на території республіки Крим та Севастополя 6,22 тис. з невеликим кілометрів доріг. Зараз ми спільно з колегами з півострова оцінюємо, які дороги федерального, а які регіонального значення за нашим законодавством. Орієнтовно, федеральних доріг в Криму приблизно 1,2 тис. кілометрів", - сказав Старовойт.

Обсяг фінансування у рамках російських вимог за їх змістом визначений на рівні 1,2 млрд рублів на поточний рік.

Серед будівельних проектів, за якими Росавтодор готує пропозиції, названі дорожній обхід міста Севастополя і підхід до Керчі.

"У республіці Крим відсутнє міністерство транспорту як таке. Урядом республіки зараз підготовлений акт про створення такого міністерства в суб'єкті. І в його структурі буде створена служба утримання та експлуатації доріг. На першому етапі ця служба до 1 січня 2015 року буде відповідати за стан доріг. З початку наступного року там буде організовано підвідомче Росавтодору казенна установа під робочою назвою "Крим", - додав керівник Росавтодору.

Зараз ви читаєте новину «Росія обіцяє виділити на дороги Криму 350 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі