середа, 01 серпня 2018 13:13

Рада розглянула питання про євробляхи

Рада розглянула питання про євробляхи

Формула в законопроектах про єврономери є компромісною та влаштовує представників великих бізнес-асоціацій України, тому заклик Закарпатської облради знизити вартість розмитнення не буде реалізований. Сказала глава комітету з питань митної політики, народна депутатка від БПП Ніна Южаніна в інтерв'ю OBOZREVATEL.

За її словами, комітет при підготовці законопроектів № 8487 і 8488 до другого читання буде враховувати позиції всіх сторін, але у цілому нинішня формула, закріплена у проектах, - компромісна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто і звідки везе євробляхи - статистика

"Пропонована у законопроекті формула (розрахунку податку при реєстрації авто на єврономерах) є компромісною між усіма сторонами. У разі радикальних змін вона не буде підтримана представниками бізнес-спільноти та великих бізнес-асоціацій. Тому при підготовці проектів до другого читання ми будемо дискутувати у комітеті з усіма сторонами. В іншому випадку нічого не вийде", - підкреслила Южаніна.

Глава комітету додає, що це право Закарпатської облради звернутися з пропозиціями до будь-якої інституції.

"З самого початку розгляду цього проблемного питання дискусія почалася за участю активістів і голови Закарпатської ОДА. Розумію, що проблема євроавто для цього регіону дуже актуальна, і тому стає зрозумілим бажання якомога швидше вирішити питання, тобто знайти прийнятні умови. Щоб авто були розмитнені якомога дешевше. Я впевнена, що компромісне рішення буде знайдено, і проекти законів будуть прийняті вже восени".

До України ввозять не лише легковики на євробляхах. Також комбайни.

Зараз ви читаєте новину «Рада розглянула питання про євробляхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі