вівторок, 29 грудня 2015 15:50

Продажі нових авто у 2016 році залежатимуть від податкової політики — експерт

Продажі нових авто у 2016 році залежатимуть від податкової політики — експерт
фото: dt.ua

Яким буде наступний рік для дилерів нових автомобілів залежить від прийняття закону про стимулювання вторинного авторинку. Про це Gazeta.ua розповів Олег Омельницький, директор компанії "Автоконсалтинг".

За словами експерта, невідомо, чи авторинок досягнув свого дна і чи почнеться відновлення рівня продаж. Також потрібно знати, чи будуть сприятлшиві податки та акцизи, щоб українці купували нові авто.

"Головне питання – це обсяги продажу. Зараз дилери в очікуванні податкових змін, які могли кардинально змінити розстановку сил на українському авторинку. Всі сподівання щодо продажів нових авто могли перекреслити прийняттям закону про зниження акцизів на вживані автомобілі. Депутати вирішили наразі не розглядати цей законопроект", - каже Олег Омельницький.

Без таких змін, продажі нових автомобілів можуть впасти ще сильніше, а закон про стимулювання ринку вживаних авто може повністю зруйнувати ринок нових автомобілів. Найбільші автоімпортери України, зокрема "АІС", "Фалькон Авто", "Пежо Сітроен Україна" та "Віннер Імпортс Україна", планують реалізувати по 50-60 тисяч автомобілів у 2016 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 головні події автомобільного ринку 2015 року

"Ми знаємо Україну – вона дуже динамічна. І тому, ми знаємо, що хвиля продажів автомобілів обов'язково буде, вона повернеться. Тільки ми поки точно не знаємо, коли це станеться. І ми сьогодні, як серфери, які чекають нової великої хвилі", - розповів "Автоконсалтингу" Петро Родняк, гендиректор "Віннер Імпортс Україна".

У "Фалькон Авто" прогнозують, що у 2016 році бюджетний сегмент і далі буде переживати не кращі часи, але помітно зросте частка кросоверів.

Щодо вторинного ринку, то він також залежить закону про зниження акцизів на вживані автомобілі. Якщо ж акцизи знизять — то вартість вживаних іномарок може впасти на 30%.

Нагадаємо, народні депутати скасували митний збір 5% на нові та вживані автомобілі. З 1 січня 2016 року мито із нових іномарок платити не потрібно.

Зараз ви читаєте новину «Продажі нових авто у 2016 році залежатимуть від податкової політики — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі