понеділок, 01 жовтня 2018 20:50

"Придатними були тільки каркас і днище" - на OldCarLand показали унікальну парадну "Волгу"
20

Фото: Олена Капнік

Автомобіль "Волга" ГАЗ-21 1958-го року випуску показали на 9-му фестивалі OldCarLand. Він вихідними пройшов на столичному ВДНГ. Кабріолет на захід привіз Володимир Юрченко з Кіровограда.

Купе рубіново-червоного відтінку - колір бургундія. Спереду на крилах на крилах хромовані молдинги як в експортному варіанті моделі. По обидва боки над бампером - малі прямокутні фари. Автомобіль має вертикальну тюнінговану решітку радіатора прямокутної форми. На капоті - хромований олень з крилами.

Автомобіль має двоє дверей. Біля них з обох боків вмонтовані дзеркала. В авто змінний шкіряний дах бежевого кольору. Встановлені сучасні колеса на кованих дисках. Під порогом - трубчата підніжка.

Ззаду кабріолета ліхтарі. На дверях багажника - логотип і номерні знаки. Під ними - замок.

Автор: Олена Капнік
  У салоні є радіо, годинник і прикурювач.
У салоні є радіо, годинник і прикурювач.

У салоні - шкіряні світлі сидіння. Біле кермо з емблемою оленя посередині. Перед кермом - спідометр. Оригінальна панель приладів такого ж кольору, як і зовнішній вигляд авто. На ній є радіо, годинник і прикурювач.

"Купив машину кілька років тому. Усе міняв власноруч, бо у придатному стані були тільки каркас і днище. З чотирьох дверей залишив двоє. Зрізав металевий верх і поставив нові колеса. Частину деталей залишив, частину замінив на нові, але рідні. Всередині встанови роздільні сидіння від сучасного авто і диван. Їх обтягнули бежевою шкірою. Знадобилося 12 метрів. Спеціальну фарбу для реставрації замовив зі Сполучених Штатів. Нанесли сім базових шарів фарби. Тому на сонці машина одного відтінку. У затінку - іншого", - розказує Gazeta.ua власник авто.

Автор: Олена Капнік
  На автомобілі приймали паради
На автомобілі приймали паради

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший серійний автомобіль Ford T, Chevrolet Брєжнєва і радянський лімузин - стартував найбільший технічний фестиваль OldCarLand

Під капотом двигун на 2,5 л. Розвиває 100 к.с. Працює у парі зі триступеневою механічною коробкою передач. Максимальна швидкість - більше 100 км / год.

ГАЗ-21 випускали на Горьківському заводі з 1956-го по 1970-ті роки. З конвеєра зійшло більше 630 тис. екземплярів різних модифікацій. Перша серія моделі найрідкісніша. Всього випустили близько 30 тис. авто.

ГАЗ-21 випустили не більше сотні. На цьому кабріолеті часто приймали паради.

Найбільший технічний фестиваль OldCarLand тривав з 28 по 30 вересня на ВДНГ. Участь у ньому взяли близько тисячі раритетних автомобілів з України, Німеччини, Білорусі, Латвії, Литви, Польщі, Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «"Придатними були тільки каркас і днище" - на OldCarLand показали унікальну парадну "Волгу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі