понеділок, 09 квітня 2018 13:50

Омелян розповів, які дороги відремонтують до початку травня

Омелян розповів, які дороги відремонтують до початку травня
Завершать ремонт доріг Київ-Одеса і Київ-Чоп. Фото: "112 Украина"

На початку травня має закінчитись ремонт на автомагістралях Київ-Одеса і Київ-Чоп.

"Якщо мається на увазі ремонт, то ми повинні завершити Київ-Одеса і Київ-Чоп (в найбільш проблемній ділянці через Карпати) на початку травня. Тобто повністю буде відновлена проїздність", - повідомив у ефірі "Радіо Свобода" міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Міністр уточнив, що йдеться не про капітальний ремонт.

"Коли ми кажемо про якісний капітальний ремонт, щоб це було на роки, а не на рік, ми розпочнемо роботи в цьому році і вони будуть тривати ще 2-3 роки", – пояснив Омелян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омелян заявив, що на українському ринку з'являться ще дві бюджетні авіакомпанії

За 5 років стабільного фінансування Україна буде мати дороги кращі, ніж у Польщі до її вступу до ЄС, переконаний урядовець. Після цього треба шукати "інструментарій фінансування" для будівництва автобанів.

За останні 2 роки в Україні відремонтували 3 тис кілометрів доріг. У цьому році планується відремонтувати більше 4 тис кілометрів автошляхів.

У минулому році Україна посіла 137-е місце зі 144 країн світу за якістю дорожнього покриття. Загальна протяжність доріг у країні – 169,6 тис. км. З них 2,1 тис. км – із цементобетонним покриттям.

Зараз ви читаєте новину «Омелян розповів, які дороги відремонтують до початку травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі