середа, 28 серпня 2013 11:16

Nissan пообіцяв випустити серійний автомобіль зі "штучним інтелектом"

Перший серійний автомобіль з автоматичним управлінням вийде на ринок до 2020 року. Про це повідомив виконавчий директор Nissan Карлос Гон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зростуть штрафи за порушення ПДР

Він нагадав, що в на даний момент електромобіль Nissan Leaf вдалося оснастити автоматизованою системою управління, заснованої на існуючих технологіях безпеки Safety Shield. Вона використовує відеокамери та лазерні сканери, що охоплюють простір навколо автомобіля на 360 ?, і "штучний інтелект", що аналізує отримані дані.

Nissan вже приступив до будівництва в Японії спеціального полігону для автомобілів-роботів, який орієнтовно выдкриэться в 2014 році.

Гон підкреслив, що робомобілі Nissan будуть не екзотичними іграшками для багатих, а бюджетними машинами, доступними масовому покупцеві. Топ-менеджер привів у приклад все той же Leaf, якому пророкували провал ще п'ять років тому і який став найбільш продаваним електрокаром в історії.

Автономні машини сьогодні також розробляють Audi, General Motors, Volkswagen, Ford, Toyota та інші гіганти.

 

Зараз ви читаєте новину «Nissan пообіцяв випустити серійний автомобіль зі "штучним інтелектом" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі