понеділок, 25 листопада 2019 17:41

Народився творець першого у світі автомобіля
3

Перший триколісний автомобіль Benz Patent Motorwagen
Фото: Alexander Migl
Мотор моделі "Motorwagen"
Карл Бенц з дружиною на Motorwagen

25 листопада 1844 року народився Карл Бенц - винахідник першого автомобіля.

Після закінчення початкової школи Карл Бенц навчався в технічному ліцеї, а також факультеті технічної механіки в університеті. Деякий час працював на різних машинобудівних фірмах. Після захопився ідеєю створення самохідного екіпажу. Для цього вирішив удосконалити двигун Отто.

Щоб мати необхідні кошти для експериментів, разом з компаньйоном відкрив майстерню з виробництва запасних частин. Всі гроші Бенц витрачав на створення нового двигуна, що сильно дратувало його партнера. Після вигідного одруження усе придане також витратив на конструювання двигуна. Закінчив його у 1879 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вирішили випускати нові гроші

Через шість років з'явився перший триколісний автомобіль "Benz Patent-Motorwagen". Бенц самотужки розробив усі вузли, вирішивши при цьому безліч технічних проблем. Новинку нагородили золотою медаллю на виставці в Мюнхені, однак успіхом вона не увінчалась.

Прибуток і загальне визнання до Карла Бенца прийшло на початку 90-х років з чотирьохколісними моделями Victoria і Velo. В цей період популярність автомобільної марки визначалася завдяки перемогам в гонках. Тому Бенц будував рекордні автомобілі, які сприяли зростанням продажів.

28 червня 1926 компанія Карла Бенца "Benz & Cie" і DMG Готтліба Даймлера об'єдналися, утворивши компанію "Daimler-Benz", перейменувавши всі свої автомобілі в "Mercedes Benz" на честь найкращої моделі DMG 35-сильної "Mercedes" 1902 року випуску.

Зараз ви читаєте новину «Народився творець першого у світі автомобіля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі