середа, 19 жовтня 2011 17:58

Нафтотрейдери приєднались до "народного контролю" за якістю палива на заправках

Нафтотрейдери приєднались до "народного контролю" за якістю палива на заправках

Ряд українських мереж АЗС підтвердили свою участь у проекті Народного контролю AutoVisio. Столичні нафтотрейдери погодились на відбирання проб автомобільного палива на своїх АЗС. Зараз в проекті беруть участь мережі АЗС Shell, ОККО, БРСМ, Тиса, ТНК-BP, Formula, BP, КЛО. Проби автомобільного палива відбиратимуться на АЗС цих брендів в присутності представника мережі, а на АЗС залишаються опломбовані арбітражні проби. У разі необхідності представники столичних мереж АЗС можуть провести власні дослідження, які будуть опубліковані на AutoVisio.

Коментуючи своє рішення, представники мереж АЗС озвучили основні мотиви участі в проекті спільноти автомобілістів. "У КЛО зацікавлені ??в тому, щоб інформованість автомобілістів про пальне зростала. Ми регулярно проводимо внутрішні перевірки якості пального, щоб бути впевненими в продукті, який пропонуємо споживачеві. КЛО привертає до перевірок і незалежні організації. Тому ми погодилися співпрацювати з AutoVisio, коли вони звернулися до нас із відповідним запитом ", - повідомили в прес-службі компанії.

"Народний контроль AutoVisio" може стати дієвим заходом боротьби з фальсифікатом на українському паливному ринку", - вважають в ОККО, - "Сучасні автомобілі дуже чутливі до якості палива. Саме тому кожен літр пального, перш ніж потрапити на АЗС "ОККО", проходить потрійну перевірку. Так що ми відкриті до ініціатив AutoVisio і в Києві, і у будь-якому іншому регіоні країни", - підкреслює прес-секретар ОККО Олесь Пограничний.

У компанії ТНК-BP також підтримали соціальні ініціативи AutoVisio: "Для ТНК-BP питання контролю якості палива є ключовим. Всі нафтопродукти, які продаються в мережі компанії в Києві і області, гарантовано відповідають екологічному стандарту Євро-4 і вище. Ми впевнені в якості наших нафтопродуктів і готові прозоро і відкрито співпрацювати з незалежними організаціями, надаючи можливість відбирати проби на наших АЗС. Для того щоб результати мали юридичну силу, при відборі проб необхідно дотримуватися вимог українського законодавства (зокрема ДСТУ 4488:2005 "Методи відбору проб"). Наші фахівці готові надати всіляку підтримку співробітникам AutoVisio в цьому питанні", - говорить прес-секретар "ТНК-BP Коммерс" Марія Помазан.

Організатори проекту "Народного контролю AutoVisio", учасники автомобільної соціальної мережі впевнені, що публікація відкритих і незаангажованих даних про якість пального на українських АЗС є найбільш дієвим способом боротьби з "бодягою". Те, що столичні нафтотрейдери погодилися надати можливість проводити офіційні відбори проб, тільки посилить ефективність "Народного контролю" і зрадить більшої легітимності його даними. - "Ми відкриті для співпраці і у випадку незгоди з нашими даними, учасник проекту завжди може перевірити проби, які залишаються на АЗС в якості арбітражних, результати всіх досліджень будуть опубліковані, а споживач сам прийме рішення кому довіряти", - сказав керівник AutoVisio Віталій Чеховський . - "На жаль, далеко не всі учасники ринку розуміють ефективність громадського контролю з боку автомобілістів, адже ми, по суті, виконуємо їх роботу. Тому бодяжники з нами "борються", не соромлячись використовувати всі доступні їм методи", - підкреслив він.

Нагадаємо, що веб-сайт громадського руху AutoVisio 16 вересня піддався DDoS-атаці, яка тривала більше 2 годин. Працездатність соціальної мережі вдалося відновити. Адміністрація сайту пов'язує атаку з публікацією останніх досліджень якості палива в Харкові, Івано-Франківську та Криму. Найближчим часом будуть опубліковані дослідження якості палива на АЗС Києва.

Зараз ви читаєте новину «Нафтотрейдери приєднались до "народного контролю" за якістю палива на заправках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі