понеділок, 17 березня 2014 14:27

На аукціоні в Монако продадуть ексклюзивний Mercedes-Benz 300SL AMG
13

На аукціоні RM Auctions в Монако буде проданий ексклюзивний спорткар Mercedes-Benz 300SL AMG.

Класичний спортивний автомобіль в кузові купе або, як його іменує виробник, Gullwing зразка 1954 року був доопрацьований фахівцями тюнінг-ательє AMG, які фактично створили нове авто. Всього було випущено близько 11 подібних машин, кожна з яких отримала деталі від сучасних "Мерседесів".

Історія цієї унікальної моделі почалася з того моменту, коли за індивідуальним замовленням султана Брунею було побудовано шість спорткарів на базі оригінального Mercedes 300SL. Пізніше було випущено ще п'ять машин за ціною більше 1 000 000 євро кожна. Крім того спеціальний тюнінг-пакет AMG пропонувався власникам 300SL в період з 1996 по 2006 рік.

Від стандартної моделі залишився лише кузов, у той час як всі інші частини дісталися від більш пізніх моделей Mercedes-Benz. Замість заводського 3,0-літрового рядного шестициліндрового мотора був встановлений 6,0-літровий агрегат V8, що видає 380 кінських сил потужності при 5500 оборотах в хвилину і 428 ньютон метрів максимального крутного моменту при 3750 обертах. Автомобіль отримав повністю нову підвіску з регульованими амортизаторами Bilstein, гальмівну систему від Mercedes-Benz C36 AMG і доопрацьовану систему рульового управління. Колісні диски також запозичили у пізніх моделей AMG.

Серйозно змінився дизайн інтер'єру класичного спорткупе, де встановили більш комфортні крісла та інше рульове колесо. Перероблена приладова панель, інший центральний тунель, нова ручка автоматичної коробки передач, електричні склопідйомники і аудіосистема з CD-чейнджером скрасили колись спартанський салон автомобіля. Для обробки тюнери використовували червону шкіру, червону алькантару і натуральне дерево.

Про вартість авто поки що можна лише гадати, але в 2009 році Mercedes-Benz 300SL AMG Coupe був проданий майже за 500 000 фунтів стерлінгів.

Зараз ви читаєте новину «На аукціоні в Монако продадуть ексклюзивний Mercedes-Benz 300SL AMG». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі