понеділок, 28 жовтня 2013 14:46

На аукціон виставлять унікальний гоночний Chevrolet
10

Незабаром з молотка піде легендарний Chevrolet Engineering Research Vehicle II.

Його творець інженер- конструктор Зора Аркус - Дантов, постійно шукав нові цікаві технічні рішення та ідеї.

Він мріяв створити повнопривідний среднемоторний гоночний автомобіль, з яким Chevrolet зміг би скласти гідну конкуренцію болідам Ferrari і "фордовському " монстру GT40 на кращих гоночних треках світу. І ось, випустивши перше покоління Corvette, Дантов взявся за реалізацію своєї ідеї, спровокувавши численні чутки про те, що Corvette другого покоління отримає середньомоторну компоновку. У результаті на світ з'явився експериментальний прототип CERV II - Chevrolet Engineering Research Vehicle II. Його попередник, випущений в 1960 році, був прототипом з відкритими колесами, що призначалося для гонок IndyCar. На ньому стояв 500 -сильний V8 об'ємом 6,2 літра, який згодом перекочував на CERV II.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні пророкують півмільйонні продажі автомобілів в 2020 році

Кузов прототипу був виконаний з фібергласу, шатуни, клапани та випускний колектор - з титанового сплаву. У результаті автомобіль важив всього 645 кілограмів, і це з урахуванням повного приводу. На випробуваннях CERV II зумів розігнатися до 341 кілометра на годину, а розгін до сотні склав 2,8 секунди .

На жаль, в 1964 році плани на випуск боліда рухнули: керівництво відмовилося виставляти цього монстра на гонки. Cerv II продовжували використовувати як основу для різних досліджень і випробувань - в 1969 році на автомобіль поставили новий мотор V8 ZL1, що видавав вже 550 кінських сил. Вага при цьому збільшився до 838 кілограмів.

Саме з таким мотором CERV II і буде виставлений на аукціон RM Auctions 21 листопада цього року. На нього не призначено зарезервованої ціни, і з урахуванням того, що прототип повністю функціональний, комплектованний, перебуває в прекрасному стані і при цьому є одним з найважливіших дослідницьких проектів в історії Chevrolet, його кінцева вартість вважається однією з головних інтриг майбутнього аукціону.

Зараз ви читаєте новину «На аукціон виставлять унікальний гоночний Chevrolet». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі