пʼятниця, 29 січня 2021 16:03

Міноборони хоче закупити українські аналоги УАЗ

Міноборони хоче закупити українські аналоги УАЗ
фото: uk.wikipedia.org

Міністерство оборони України найближчим часом оголосить загальний відкритий конкурс з розробки єдиного армійського позашляховика для Збройних сил України. Нова вітчизняна модель має витіснити звичні УАЗи та інші різноманітні автівки, які волонтери передавали бійцям з 2014 року. Повідомляє defence-ua.com.

Вимоги до нового позашляховика оголосять усім представникам українського оборонно-промислового комплексу. Це стосується як державних, так і приватних підприємств. Усі охочі мають виготовити дослідні зразки. Машини направлять на державні випробування. Моделі виконають однакові тести та завдання на рівних умовах. Переможець конкурсу отримає право постачати розробку до Збройних сил України. Про це заявив заступник міністра оборони України Олександр Миронюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший автомобіль у світі розганявся до 15 км/год.

В Україні до 2023-го планують розробити корабельний гелікоптер для берегової авіації Військово-морських сил України. Замовником виступило Міноборони. За основу планують взяти багатоцільовий Мі-2. Його оснастять додатковим обладнанням і механізмами, повідомили в компанії "Мотор Січ".

Зараз ви читаєте новину «Міноборони хоче закупити українські аналоги УАЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі