понеділок, 08 травня 2017 16:16

Mini Cooper - найменша машина у світі
10

Фото: О.Капнік

На фестивалі ретро автомобілів OldCarLand показали легендарний автомобіль Mini Cooper. Його випускали з 1960-х до 2000-х років у Великій Британії.

"Mini Cooper - найменший легковий автомобіль. Протягом 40 років його випускали без особливих змін. За цей час у світі продали більше 5 мільйонів автівок. Особливість машини - маленькі розміри та потужний мотор у 90 кінських сил. Тому могла розганятися до 160 км/год", - розповідає Gazeta.ua член Харківського технічного клубу "Самохід" Євген Миронцов.

Машина має передній привод та дискові гальма. Для 60-х років це було автомобільною революцією, каже фахівець.

Автомобіль оснащений автоматичною коробкою передач, яка мала чотири передачі для руху переднім ходом. Для порівняння, багато автомобілів того часу мали тільки три такі передачі.

Довжина Mini Cooper - 3 м. Ширина - 1,4 м. Вага 600 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали ексклюзивний спортивний Opel

Topolino-мишка – авто, що змінило світ. Його презентували на фестивалі OldCarLand. Fiat Topolino у перекладі з італійської він означає – мишка. Випускали машину з 1936-го по 1955-й. впродовж цього часу було випущено більше 500 тис. автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «Mini Cooper - найменша машина у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі