середа, 23 січня 2019 11:01

Mercedes зводить завод з виробництва акумуляторів

Mercedes  зводить завод з виробництва акумуляторів
Марка електрифікує усі моделі. Фото: Фламп

Німецька компанія Mercedes побудує в Польщі завод з виготовлення акумуляторів для своїх електромобілів.

Фабрика не займатиметься виготовленням одиничних акумуляторних комірок. На ній збиратимуть акумуляторні блоки, пише УНІАН.

У будівництво в місті Явір, що за 100 км від кордону з Німеччиною, інвестують € 200 млн. На заводі створять 300 робочих місць, розповів прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

У місті бренд зі Штутгарту вже будує завод з виробництва двигунів для ДВС-моделей. Завдяки цьому вдасться створити комплекс, який займатиметься випуском ключових автомобільних компонентів у Східній Європі. Таким чином виробнича мережа з випуску батарей зросте до 9 фабрик у різних куточках світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну ввезли нові електромобілі BMW i

До 2030 року компанія Daimler AG збирається придбати акумуляторів для електромобілів на суму близько $23 млрд. Так бренд готується до масового випуску електромобілів і гібридів у наступному році. А до 2022-го компанія планує створити 50 електричних моделей: 10 на електричній тязі і близько 40 гібридів.

Торік українці купили 5,3 тис. електромобілів на електротязі. Ця цифра майже удвічі більша, ніж 2017-го. Найпопулярніші авто – із пробігом. Їхня частка складає 83%.

Зараз ви читаєте новину «Mercedes зводить завод з виробництва акумуляторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі